ΕκδηλώσειςΑρχείο

«Τα χρόνια της αθωότητας» στο θέατρο της οδού Ατρέως (Trailer)

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης αυτή την Κυριακή, 10 Απριλίου, προβάλει την ταινία «Τα χρόνια της αθωότητας» (The age of Innocence). Στο Θέατρο της οδού Ατρέως, στα Γεφύρια Άργους, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Μ. Σκορτσέζε με τους: Μάθιου Μοντίν,Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Μισέλ Φάιφερ, Τζέραλντιν Τσάπλιν (1993).

Στην αριστοκρατική Νέα Υόρκη του 1870, ο νεαρός δικηγόρος Άρτσερ, είναι έτοιμος να αρραβωνιαστεί τη μικρή Μέι Γουέλαντ, γόνο αριστοκρατικής οικογένειας. Η άφιξη της ξαδέρφης της όμως- μιας γοητευτικής κόμισσας – θα ταράξει τα νερά, αφού ο Άρτσερ θα την ερωτευτεί αστραπιαία.

Στην ταινία αυτή ο Σκορτσέζε, διεισδύει με την αεικίνητη κάμερά του στα γεμάτα ταπετσαρίες, πολυελαίους και πίνακες ζωγραφικής σαλόνια της μεγαλοαστικής τάξης, εκεί όπου τα αισθήματα και η αλήθεια της ψυχής ποδοπατούνται βάναυσα από τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς και τους ασφυκτικούς κορσέδες, για να περιγράψει με εκπληκτική ακρίβεια τους κώδικες της αριστοκρατίας και να σκηνοθετήσει με μαεστρία τα φευγαλέα και μυστικά βλέμματα, τα γεμάτα υπόκωφη συναισθηματική ένταση και πνιγμένο ερωτισμό, διηγούμενος μία ακόμα ανεκπλήρωτη ερωτική ιστορία, με έξοχο τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε την σελίδα στο facebook της Λέσχης.