ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ήρθαν από Νέα Σμύρνη για να δουν τον Κωστούρο

Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της «Εστίας Νέας Σμύρνης» με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ιωάννη Παπαδάτο και την γενική γραμματέα Βιργινία Χαμουδοπούλου-Κωνσταντινίδου. Ο πρόεδρος της Εστίας αλλά και η γενική γραμματέας συνομίλησαν αρκετή ώρα με τον κ. Κωστούρο, αναφέροντας του κυρίως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και είναι πάρα πολλές , στα μουσεία τα οποία έχουν, τις εκδηλώσεις που κάνουν και γενικότερα το έργο που επιτελούν.

Ο Δήμαρχος με την σειρά του απάντησε ότι καταλαβαίνει τις δυσκολίες που υπάρχουν γιατί τις ζει καθημερινά αλλά τόνισε ότι και ο Δήμος δεν έχει πλέον χρήματα αλλά έχει άξιους ανθρώπους και βασίζεται σε αυτούς αλλά και ότι στηρίζει πολύ τους δραστήριους και ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Η Εστία διατηρεί και χορωδία και ο κ. Κωστούρος δεν έχασε την ευκαιρία να την προσκαλέσει στο φεστιβάλ μουσικής που θα γίνει στο Ναύπλιο το καλοκαίρι.

Η κ.Χαμουδοπούλου-Κωνσταντινίδου, είπε στον Δήμαρχο Ναυπλιέων ότι παρακολουθεί στενά τις διοργανώσεις και τις δραστηριότητες του Δήμου και χαίρεται ιδιαίτερα που το Ναύπλιο έχει έναν τόσο πολύ δραστήριο Δήμαρχο σε μία τόσο όμορφη πόλη.
 

Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων από τις δύο πλευρές μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα.

Η Εστία Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το έτος 1930 από Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες. Είναι Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Νέα Σμύρνη Αττικής.

Η αποστολή της Εστίας είναι: η συλλογή, μελέτη και περίσωση του εθνικού, πνευματικού, ιστορικού, λαογραφικού και γλωσσικού πλούτου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, του Πόντου , της Ανατολικής Θράκης και της Κωνσταντινουπόλεως, που εκριζώθηκε από τις μικροεστίες του. Η πνευματική, καλλιτεχνική και εκπολιτιστική εξύψωση και ψυχαγωγία των μελών και φίλων. Η ανάπτυξη μορφωτικής και κοινωνικής δράσεως και η διατήρηση, η προβολή και η μετάδοση στις επερχόμενες γενεές της μνήμης και της Ιδέας, των πέρα του Αιγαίου Αλησμόνητων Πατρίδων και γενικότερα του Πνευματικού και Ιστορικού Μεγαλείου της Ελλάδος.

Το όραμα της Εστίας είναι να αποτελέσει κέντρο κοινωνικό του πολίτη, ώστε δια της επαφής του με τον εν γένει χώρο και τις δραστηριότητες του και επιπλέον μέσω του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού θησαυρού που διαθέτει, να γίνει κοινωνός τόσο της Μικρασιατικής, όσο και της εν γένει Ελληνικής Ιδέας.