ΕκδηλώσειςΑρχείο

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας παρουσιάζει τους ψηφιακούς του πόρους στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Ψηφιακές γνώσεις και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου”, που θα υλοποιηθεί στις 7-8 Μαΐου 2016 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, έχει προσκληθεί ο επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης, κύριος Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα: “Ψηφίδες” και “Πρωτέας”: ψηφιακοί πόροι για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση. Εργαλείο, αποθετήριο ψηφιακού υλικού ή κάτι παραπάνω;

Ο κ. Βασιλειάδης (βιογραφικό του εδώ) θα παρουσιάσει τους ψηφιακούς πόρους του ΚΕΓ και τα αντίστοιχα ψηφιακά σενάρια που αναρτώνται στη βάση δεδομένων “Πρωτέας” (πληροφορίες εδώ)

Η ώρα διάλεξης του κ. Βασιλειάδη είναι η 5 μ.μ. Η διάλεξη θα εκφωνηθεί στον ισόγειο χώρο του κέντρου ελληνικών Σπουδών Harvard στο Ναύπλιο.

Λόγω περιορισμένων θέσεων καλείσθε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρακολούθηση της ομιλίας. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι 40. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Διευκρινίζεται ότι δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής όσοι συνάδελφοι φιλόλογοι έχουν ειδοποιηθεί από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ότι θα συμμετάσχουν στο εν λόγω εργαστήριο.