ΚοινωνίαΑρχείο

Πως αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Χρονόπουλος κάνει έναν μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του, αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται, σε συνεργασία με την Γεωργία Παναγοπούλου, για την εύρυθμη λειτουργία των δύο νοσηλευτικών μονάδων και κυρίως του «προβληματικού» νοσοκομείου Ναυπλίου, για το οποίο έχουν ακουστεί, και συνεχίζουν να ακούγονται τα μύρια όσα… 

Όπως αναφέρει ο κ. Χρονόπουλος:

Ανέλαβα καθήκοντα διοικητή του ΓΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 μαζί με την κ. Παναγοπούλου Γεωργία, ως αναπληρωτή διοικητή,  για την Νοσηλευτική Μονάδα του Ναυπλίου.

Διεκπεραιώσαμε με επιτυχία όλες τις εκκρεμότητες της χρήσης του 2015.

Η Νοσηλευτική μονάδα του Ναυπλίου ήταν σε μια αναστάτωση, η οποία γινόταν πιο έντονη από την κινητοποίηση των τοπικών φορέων με κύριο αίτημα την ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποκορύφωμα την έλλειψη καρδιολόγου.

Το αντιμετωπίσαμε ως διοίκηση με την βοήθεια των καρδιολόγων του Άργους καλύπτοντας τις εφημερίες στα σαββατοκύριακα στο Ναύπλιο με την συναίνεσή τους και με υπέρβαση των εφημεριών που είχαν υποχρέωση να κάνουν.

Ευχαριστούμε τους γιατρούς της καρδιολογικής κλινικής του Άργους για την ανταπόκρισή τους στις εν λόγω ανάγκες.

Στην πορεία έγιναν δύο προσλήψεις ενός επιμελητή Β’ Καρδιολογίας και ενός επικουρικού και αντιμετωπίσθηκε πλήρως το πρόβλημα.

Προσωπικά φρόντισα να βοηθήσω την χειρουργική κλινική του Ναυπλίου με βοηθούς και από το Άργος στις κλειστές εφημερίες για να μη έχει κενά στη λειτουργία της και στη μη εφημερία.

Η τελευταία είδηση που αφορούσε την λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Ναυπλίου είναι υπερβολική.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα άμεσο και απορώ γιατί εδόθη κάποια έκταση περί της λειτουργίας της.

Η εν λόγω κλινική διαθέτει 3 έμπειρους χειρουργούς που είναι χρόνια μαζί και ξέρουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Υπάρχουν  κάποιες ελλείψεις ειδικευομένων που αντιμετωπίζονται με γενικούς ιατρούς και αγροτικούς, συχνό φαινόμενο σε πολλά περιφερικά Νοσοκομεία.

Η έλλειψη ειδικευομένων υπάρχει σε όλη την Ελλάδα διότι φεύγουν πολλοί γιατροί στο εξωτερικό για ειδικότητα, και θα οξυνθεί αυτό το πρόβλημα ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Οι άμεσες ελλείψεις μας είναι:

1. Η έλλειψη ενός παιδιάτρου για την Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους και ενός ορθοπαιδικού για την Νοσηλευτική Μονάδα  Ναυπλίου, τους οποίους έχουμε ζητήσει να καλυφθούν αυτά τα κενά με επικουρικούς γιατρούς.

2. Επίσης έχουμε έλλειψη τουλάχιστον ενός ψυχιάτρου που περιμένουμε διορισμό του από το 2010.

3. Έχει προκύψει πρόβλημα έλλειψης μαιών στην Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους, περισσότερο και λιγότερο στο Ναύπλιο και προσπαθούμε να καλύψουμε με επικουρικές μαίες το πρόβλημα αυτό.

4. Επίσης θέλω να αναδείξω την έλλειψη πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ για να έχουμε ασθενοφόρο και την νύκτα. Πρέπει να βρεθεί λύση για το ΕΚΑΒ, ώστε να έχουμε δεύτερο ασθενοφόρο την νυχτερινή βάρδια.

Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης συντονίζοντας όλες τις υπηρεσίες.

ΠΧ Την περίοδο έξαρσης της γρίπης και οι δύο νοσηλευτικές μονάδες αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την μεγάλη προσέλευση ασθενών και θέλω να  συγχαρώ ιδιαίτερα τις εν λόγω υπηρεσίες για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, για το δύσκολο αυτό έργο που έφεραν σε πέρας.

Το ΓΝ Αργολίδας λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο και χάρις την υπερπροσφορά όλων των εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνικών καθαριότητα, φύλαξη και των διοικητών) επιτυγχάνεται προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών, και απόδειξη είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών που υπάρχει προς το Νοσοκομείο.

Θέλω να τονίσω ότι παρά το ότι υπάρχει μειωμένη χρηματοδότηση λόγω της κρίσης, και ως εκ τούτου έχουμε οικονομική στενότητα και στο φετινό προϋπολογισμό, καταβάλουμε προσπάθεια να μην υποβαθμισθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να λειτουργήσουμε προς όφελος πάντα της υγείας των πολιτών.

Π.χ. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις χρόνιες ορθοπεδικές εγχειρήσεις διότι απαιτούν ακριβά υλικά και θα πρέπει να ενισχυθούμε περαιτέρω οικονομικά γι αυτό τον σκοπό.

Κι αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που είχαμε και το 2015 που με μεγάλη δυσκολία ανταποκριθήκαμε.

Η συνεργασία μου τόσο με την κα Παναγοπούλου είναι σε υψηλό επίπεδο άμεση και συχνή, όσο και με την προϊσταμένη μου αρχή 6η ΥΠΕ.

Υπάρχει κατανόηση και προσπάθεια για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων.

Επειδή είμαστε τουριστικός νομός και ιδίως το Ναύπλιο θα χαράξουμε την στρατηγική μας για να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά για την αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών μας, την καλοκαιρινή σεζόν.