ΠολιτικήΑρχείο

Καλλιάνος: 40 χρόνια τρώνε, κοροϊδεύουν, διορίζουν, κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους

«40 χρόνια τρώνε, 40 χρόνια κοροϊδεύουν, 40 χρόνια διορίζουν, 40 χρόνια κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους». Με αυτή τη φράση επιμένει στην «πρόγνωσή του» περί Αρμαγεδδώνος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος στη συνέντευξή του στον Άκη Γκάτζιο.

Αιχμηρός χωρίς να σηκώνει μύγα στο σπαθί του, τα βάζει με τα κόμματα της μεταπολίτευσης που κυβέρνησαν μέχρι τώρα την Ελλάδα, αλλά απαντά και στο πώς ταίριαξε με τον Βασίλη Λεβέντη, τι «καιρό» κάνει στην Ένωση Κεντρώων, ποιο είναι το μέλλον του κόμματος που εκπροσωπεί, καθώς και σε προσωπικές ερωτήσεις, όπως για τον Σύριζα που του έκλεισε την πόρτα στην ΕΡΤ, την αγαπημένη του  Κουμουράδα, τις βόλτες του στην Πλάκα Δρεπάνου…

Ο Γιάννης Καλλιάνος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο από την  ΕΡΤ, με τις Μετεωρολογικές του προγνώσεις

Η συνέντευξη του Γιάννη Καλλιάνου

ΑΚΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ : Casual dress code, χιούμορ, σοβαρότητα, ευγένεια. Απαραίτητα προσόντα για να ταράσσεις τα νερά;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ : Όλα χρειάζονται! Προ πάντων όμως χρειάζεται να είσαι ο εαυτός σου. Μόνο τότε σε εκτιμούν οι πολίτες, όταν ο εαυτός σου είναι εκείνος που θα κάνει τα πάντα για το καλό τους. Δεν αισθάνομαι πολιτικάντης, είμαι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας που σιχάθηκε το σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Γι’ αυτό αποφάσισα και να βοηθήσω όσο μπορώ τους πολίτες αυτής της χώρας.

Α.Γ. : Τρελή η πορεία από το Δρέπανο, στην ΕΡΤ και στον Λεβέντη ή μεθοδευμένη;

Γ. Κ. : Καθόλου μεθοδευμένη, ίσα – ίσα δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Από το Δρέπανο κατάγομαι και μάλιστα έχουμε το εξοχικό μας εκεί. Στην ΕΡΤ πέρασα με «σκληρό» ΑΣΕΠ, λόγω του μεταπτυχιακού μου στην Μετεωρολογία και του πτυχίου μου στα Μαθηματικά. Μετά από 8 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας μου, ο Σύριζα μου έκλεισε την πόρτα και δεν μου ανανέωσε την σύμβαση. Όπως ακριβώς σας το λέω. Μάλλον δεν εκτίμησε την προσφορά μου. Ίσως αν δεν είχα κανένα πτυχίο, ήμουν απόφοιτος Λυκείου και ήμουν στέλεχος του …να με κρατούσαν. 

Α.Γ. : Γιάννη, το τραγούδι κολλάει με την πολιτική;

Γ. Κ. : Με το τραγούδι χαλαρώνω και αφήνομαι για ονειρευτώ …όταν βγαίνω με τις παρέες μου. Μέσα από την πολιτική σφίγγει το στομάχι μου με αυτά που βλέπω και αντιλαμβάνομαι τι κακό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Άρα δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Α.Γ. : Παντός καιρού ο Καλλιάνος;

Γ. Κ. : Νομίζω πως με ότι καταπιάνομαι, θέλω να το κάνω άριστα και να προσπαθώ μέχρι τελικής πτώσεως. Το αποτέλεσμα μετράει όμως πάντα. Νομίζω, ότι προς το παρόν έχω κάνει μεγάλα βήματα για να βελτιωθώ και συνεχίζω.

Α.Γ. : Περίμενες να μπει το κόμμα στη Βουλή;

Γ. Κ. : Ήμουν σίγουρος, γιατί φαινόταν η ανοδική τάση από τον Ιανουάριο. Πλέον αυτό το κόμμα δεν θα ξαναβγεί από την Βουλή, διότι πάντα εκφράζει τους απλούς πολίτες και μιλάει την γλώσσα της αλήθειας, δίνοντας ουσιαστικές προτάσεις και μοχθώντας για να καταργηθούν οι παθογένειες που μας έφτασαν ως εδώ. Γι’ αυτό και καθημερινά μας πλησιάζουν δεκάδες πολίτες.

Α.Γ. : Αντιτηλεοπτικός ο Λεβέντης  μέχρι τουλάχιστον να εκλεγεί, τηλεοπτικός εσύ; Πώς ταιριάξατε;

Γ. Κ. : Νομίζω πως ήμαστε και οι δύο τηλεοπτικοί. Απλά ο καθένας έβγαζε κάτι διαφορετικό. Ο Πρόεδρος μας μοχθούσε για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, επί 30 συναπτά έτη. Εγώ μοχθούσα για να είμαι σωστός στις προγνώσεις μου. Τα ταιριάξαμε, μιας και στην πολιτική εκδηλώνονται συχνά πυκνά καταιγίδες. (γελάει)

Α.Γ. : Τί καιρό κάνει στην Ένωση Κεντρώων;

Γ. Κ. : Ηλιόλουστο, με νηνεμία και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες! Είμαστε μια αγαπημένη «ομάδα» που ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον και όλοι μαζί τους πολίτες αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας. Εκτιμώ πως αυτό το ήπιο και εποικοδομητικό κλίμα, δύσκολα θα μπορέσει να το βρει κάποιος σε άλλο κόμμα.

Α.Γ. : Η πρόγνωση για Αρμαγεδδώνα στην Ελλάδα, βγήκε με μετεωρολογικά μοντέλα;

Γ. Κ. : Όχι, βγήκε από την λογική του κάθε ορθώς σκεπτόμενου πολίτη. 40 χρόνια τρώνε, 40 χρόνια κοροϊδεύουν, 40 χρόνια διορίζουν, 40 χρόνια κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους. Ήταν πολύ εύκολο να προβλέψει κάποιος ότι έρχεται Αρμαγεδδών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος, με τον Πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη

Α.Γ. : Ξέρεις πού πέφτει το Δρέπανο;

Γ. Κ. : Κάθε 15 ημέρες πάω στο χωριό μου, λες να μην ξέρω που πέφτει; Το ¼ της ζωής μου το έχω περάσει εκεί…

Α.Γ. : Τί κάνεις όταν έρχεσαι στην Αργολίδα;

Γ. Κ. : Συναντώ φίλους και συγγενείς, μιλάω με τον κόσμο και τους γνωστούς μου για ότι τους απασχολεί, κάνω υπέροχες παρέες και περιμένω πως και πώς να κανονίζουμε την έξοδο μας στο Ναύπλιο. Τα καλοκαίρια καθημερινά είμαι στην Πλάκα. Το αγαπώ αυτό το μέρος. Μα πάνω απ’ όλα, αγαπώ την μυρωδιά των πορτοκαλιών και των μανταρινιών, καθώς ανεβαίνω στην Κουμουράδα που είναι το σπίτι μας.

Σε χαλαρές στιγμές με τον αγαπημένο του σκύλο, στην Πλάκα