ΚοινωνίαΑρχείο

Ημερίδα για τον καρκίνο του παχέως εντέρου στο Δρέπανο

Ημερίδα στο Δρέπανο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου» και σε συνεργασία με την Ένωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων Δρεπάνου «Ν. Καρούζος».

Η πρόεδρος της ένωσης “Ν. Καρούζος” κα Κατερίνα Παπαδριανού προλογίζοντας, μίλησε για τη χρησιμότητα προγραμμάτων πρόληψης και για την ανάγκη συμμετοχής όλων των φορέων σε τέτοιες προσπάθειες.
 

Η κα Μάρω Γέμελα, πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», μίλησε για τη συνολική δράση του συλλόγου, για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδεται στην πρόληψη του καρκίνου σε πληθυσμούς απομακρυσμένων περιοχών και στην ενημέρωση του πληθυσμού με σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στον καρκίνο.

Η κα Μαρλαγκούτσου Νατάσα, διαχειρίστρια προγραμμάτων πρόληψης, έκανε ενημέρωση για τη χρήση του δικαιώματος των παρευρισκόμενων στην δωρεάν προληπτική εξέταση και τόνισε την ανάγκη συνέχισης και στήριξης του έργου του συλλόγου που στέκεται δίπλα στον ασθενή με καρκίνο και την οικογένεια του.
 

Ο γαστρεντερολόγος κ. Απόστολος Πουλάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Το πρόγραμμα δίνει το δικαίωμα στους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν δωρεάν μικροβιολογική εξέταση στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου, στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, υλοποιείται παράλληλα με το πρόγραμμα Εκπαίδευση στην ψηλάφηση – Υπέρηχος των μαστών στο νομό Αργολίδας και στο δήμο Νεμέας και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος “We are all Citizens”,  το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.