ΠολιτικήΑρχείο

Επανέρχεται ο Γκιόλας για Βγενόπουλο (Βίντεο)

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ,Γιάννης Γκιόλας έδωσε απαντήσεις στην προσπάθεια  Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να πείσουν ότι η κυβέρνηση ασκεί ωμές παρεμβάσεις στο θεσμό της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανίσχυροι και χωρίς επιχειρήματα.

Μετά από σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, επέδειξε έγγραφο της Εισαγγελέως Εφετών κ. Τσατάνη (που είναι μητέρα και σύζυγος βουλευτών της Ν.Δ), προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ράικου.

Με το έγγραφο αυτό, εξεδήλωνε την πρόθεση της, να της επιστρέψει το φάκελο «Βγενόπουλου». Ο φάκελος αφορούσε την υπόθεση των Θαλασσοδανείων. Οι τράπεζες του Βγενόπουλου MARFIN-MIG,

Έλαβαν «θαλασσοδάνεια» και μετοχοδάνεια ,που ξεπερνούσαν 3 φορές τα κεφάλαια που διέθετε ο όμιλος ΜΑRFIN. Aντίστοιχα δάνεια είχε δώσει και η κυπριακή τράπεζα ΜΑRFIN POPULAR BANK, μητρική της αντίστοιχης ελληνικής.

Και γι’ αυτό το λόγο ζητείτο η ποινική δίωξη του Βγενόπουλου από την κυπριακή Δικαιοσύνη. Παρόλο που η υπόθεση αυτή έπρεπε να ερευνηθεί από Εισαγγελέα Διαφθοράς, η Εισαγγελέας Εφετών κ. Τσατσάνη τελικώς,  κράτησε η ίδια και εξέτασε την υπόθεση. Δεν άσκησε ποινική δίωξη κατά του Βγενόπουλου, τον απάλλαξε με βούλευμα χωρίς να τον στείλει καν στο ακροατήριο.

Τελικώς αποδυναμώθηκε η προσπάθεια Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ να πείσουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως η προσπάθεια τους γύρισε εις βάρος τους αφού τέθηκε στο αρχείο μια τόσο σοβαρή υπόθεση διαφθοράς, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί.