ΠολιτικήΑρχείο

Χλωμή η μετεστέγαση της ΠΥ Ναυπλίου-Πιθανότερη η συντήρηση

Χλωμό είναι το ενδεχόμενο της μετεστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, καθώς δεν έχει βρεθεί δημόσιο κτίριο για τη μεταφορά της, και το υπουργείο οικονομικών δεν εγκρίνει δέσμευση πίστωσης μίσθωσης κτιρίου για Υπηρεσία που ήδη στεγάζεται σε δημόσιο ακίνητο.

Ωστόσο έχει ληφθεί μέριμνα για την ένταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου στο έργο «Συντήρηση – επισκευή – διαμόρφωση – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων ΠΣ», σύμφωνα με απάντηση του Νίκου Τόσκα σε ερώτηση που του είχε θέσει ο Γιάννης Ανδριανός για την ανάγκη μετεστέγασής της.

Το κείμενο της απάντησης του αν. Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Από το  Υπουργείο μας επιδιώκεται σε πανελλαδικό επίπεδο η σταδιακή επίλυση του θέματος της στέγασης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος σε κατάλληλα κτίρια, που διαθέτουν σύγχρονος, άνετους και υγιεινούς χώρους εργασίας του προσωπικού. Παράλληλα, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας, γίνονται οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, κατόπιν ιεράρχησης των αναγκών των Υπηρεσιών της χώρας.

Ειδικότερα για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κατέβαλε κατά το παρελθόν προσπάθειες για την εξεύρεση οικοπεδικού χώρου, απευθυνόμενο και σε φορείς του Δημοσίου (ΟΤΑ, ΓΕΣ) χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως, από το αρμόδιο Υπουργείο (Οικονομικών) δεν εγκρίνεται δέσμευση πίστωσης μίσθωσης κτιρίου για Υπηρεσία που ήδη στεγάζεται σε δημόσιο ακίνητο.

Ενόψει των ανωτέρω, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος έχει ληφθεί μέριμνα για την ένταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου στο έργο “Συντήρηση – επισκευή – διαμόρφωση – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων ΠΣ” που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται σταδιακά, ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις».