ΕκδηλώσειςΑρχείο

Πενθήμερο εκδηλώσεων στον «Μέγα Αλέξανδρο»

Πλούσιο το μενού του «Μέγα Αλέξανδρου» αυτή την εβδομάδα, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Τετάρτη 20 Απριλίου, (2 παραστάσεις) 5.30μμ & 7.00μμ, “ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ”.

Ο Χρήστος Τριπόδης ετοίμασε μια φανταστική παραγωγή ικανή να συναρπάσει κάθε παιδί και γονιό. Η καινούρια διασκευή που έκανε ο σκηνοθέτης Μάνος Τσότρας συνδυάζει το αγαπημένο μας παραμύθι με καινούρια τραγούδια, τη μουσική των οποίων υπογράφει ο Μιχάλης Τριπόδης, υπέροχες χορογραφίες που έχει κάνει ο Δημήτρης Ζωγραφάκης, παραμυθένια σκηνικά και λαμπερά κοστούμια, που ενθουσιάζουν τα παιδιά. 

Πέμπτη 21 Απριλίου, 9.00μμ., “ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ”.

Η παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2”, είναι μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) και έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ), συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασσικού Θεάτρου στη Σερβία  και στο Διεθνές Festivalde Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και το 1ο Βραβείο. 

Παρασκευή 22 Απριλίου, 7.30μμ, “ΜΥΡΙΣΕ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ” 

Ορθόδοξο δρώμενο ήχων Μεγάλης Εβδομάδας και θύμησης κατανυκτικής …Πασχαλινό Ονειροδρόμιο …θρήνου Εαρινού και δοξαστικής ελπίδας Ανάστασης. Συμμετέχει το Βυζαντινό σύνολο «Ύμνος» υπό την μουσική καθοδήγηση του Παναγιώτη Γαλάνη, σε κείμενα και αφήγηση του Νώντα Σκοπετέα.

 

Σαββατο 23 Απριλίου, 9.00μμ, LIVE ALBUM PRESENTATION “HOPE” + theatrical play. 

Το πειραματικό σχήμα Omega Project 3 (Op3) πραγματεύεται ένα μουσικό έργο χρησιμοποιώντας ως αφετηρία την ατμοσφαιρική μουσική ενώ παράλληλα δανείζεται στοιχεία από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη όπως τη μοντέρνα κλασική σύνθεση, την jazz , την ηλεκτρονική αλλά και παραδοσιακά στοιχεία μέσα απ’τους ρυθμούς. Όλα αυτά συνδιασμένα με την αφήγηση, την ποίηση και το λόγο που παίρνει ζωή με τη βοήθεια μιας μικρής ομάδας ηθοποιών.

Από την ιδιαίτερη αυτή μείξη των επιμέρους στοιχείων σε ένα αρτιστικό πάντρεμα με εντυπωσιακά background videos και έναν ατμοσφαιρικό σχεδιασμό φώτων, συντίθεται μία ιστορία εσωτερικής αναζήτης και ελπίδας.

Κυριακή 24 Απριλίου   στις11:30 το πρωί στην Αίθουσα τέχνης & Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος , Αφήγηση Παραμυθιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος» & «Η Ιστορία του Μπάμπαρ του μικρού Ελέφαντα» με μουσική από την Μαρία Κανούση. Είσοδος 7 €.