ΕκδηλώσειςΑρχείο

Δευτέρα του Πάσχα γιορτάζουν την Τουλίπα στα Δίδυμα

Την Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα με την ορχήστρα του Σπυρόπουλου να αναλαμβάνει το μουσικό πρόγραμμα. Στα πλαίσια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις, χοροί, τραγούδια, από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση. Λογικά και φέτος θα δούμε την καθιερωμένη παρέλαση των αλόγων του Συλλόγου Ερμιονίδας «Αγάπη για το Άλογο».

Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Ερμιονίδας (Ν.Π.Κ.Π.Α. Πολιτισμού & Παιδείας) σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Διδύμων.
 

Η γιορτή αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον επισκέπτη να γνωρίσει το πανέμορφο αυτό λουλούδι και να το μαζέψει απ’ τα λιβάδια φτιάχνοντας ανθοδέσμες. Κατά τη διάρκεια της γιορτής όλο το χωριό φοράει τα καλά του και τα μαγαζιά είναι στολισμένα με το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φυτό.

Παράλληλα με τη γιορτή διοργανώνεται έκθεση με φωτογραφίες από αντίστοιχες γιορτές προγενεστέρων ετών ενώ σε μια μεγάλη οθόνη προβάλλονται κορυφαίες στιγμές της γιορτής και η ιστορία της, για να θυμούνται με νοσταλγία οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.