ΡεπορτάζΑρχείο

Αυτό που έζησε το Άργος τη Μεγάλη Παρασκευή δεν έχει ξαναγίνει!

Με μία κατανυκτική τελετή που άρμοζε στην περίσταση, παρουσία του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου και με τη συνοδεία του σπουδαίου ερμηνευτή Πέτρου Γαϊτάνου, πραγματοποιήθηκε στην ανανεωμένη πλατεία του Αγίου Πέτρου η συνάντηση των πέντε επιταφίων από τις ενορίες του Αγίου Πέτρου, του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Ιωάννη και της Παναγίας.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και γέμισε την Πλατεία, μένοντας εντυπωσιασμένος από την τελετή, μα κυρίως από τη νέα εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο το οποίο προσδίδει μεγαλύτερη ελκυστικότητα και αίγλη στο ιστορικό Άργος.
 

Την δική του πινελιά στην καθιερωμένη θρησκευτική τελετή πρόσθεσε ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο οποίος ερμήνευσε τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, μία καινοτομία που άρεσε, αν και δεν πιστεύουμε ότι ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έκανε τον κόσμο να ξεχυθεί στην Πλατεία.

Το Άργος προτίμησαν φέτος και οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, λόγω της ιδιαιτερότητας που προσέδιδε η ανάπλαση, ενώ ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος με το πέρας της τελετής, ευχήθηκε καλή ανάσταση μέσω των social media, άφηνοντας την εικόνα να μιλήσει από μόνη της…
 

Ο Αργείτης μπορεί να αισθάνεται γεμάτος από αυτή την βραδιά, το ερώτημα όμως είναι: Μπορεί τις Άγιες μέρες του Πάσχα η πόλη να προσελκύσει και τουρίστες; Τι ξεχωριστό έχει να προσφέρει στον επισκέπτη που θα τον κάνει να το προτιμήσει, πέρα από την ανάπλαση…

Γειτονικές πόλεις όπως το Ναύπλιο και το Λεωνίδιο το έχουν ήδη καταφέρει.

Θα μπορέσει άραγε το Άργος να χτίσει πάνω στην φετινή επιτυχία και να τους αρπάξει κομμάτι από την πίτα;