ΟικονομίαΑρχείο

Γιατί κόλλησε η αξιοποίηση του ακινήτου στη Βερβερόντα

Τη νέα αναστολή του διαγωνισμού αξιοποίησης ακινήτου έκτασης 627 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Βερβερόντα στο Πόρτο Χέλι, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ένας διαγωνισμός που υποτίθεται πως έληγε την Παρασκευή 6 Μαϊου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Ταμείο θα επανέλθει με νέο χρονοδιάγραμμα και με τους ίδιους όρους. Έτσι λοιπόν μετά την περίπτωση του Αφάντου στη Ρόδο, όπου κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος, «παγώνει» και το Πορτοχέλι, όπου φέρεται να υπήρξε εμπλοκή με τις δασικές αρχές.

Οπως αναφέρεται, ο διαγωνισμός αξιοποίησης του ακινήτου θα επανεκκινήσει μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες εγκρίσεις για το ακίνητο.

Πάντως, το ακίνητο στη Βερβερόντα καλύπτεται αποκλειστικά από θαμνώδεις εκτάσεις. Επίσης περιλαμβάνει ένα μικρό αεροδρόμιο (τύπου Β) για προσγειώσεις – απογειώσεις μικρών ελικοφόρων αεροπλάνων.

Η μεγαλύτερη έκταση του ακινήτου προορίζεται για ήπια τουριστική αξιοποίηση, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, παραθεριστικών κατοικιών και ενός γηπέδου γκολφ 9 οπών. Παράλληλα, δύναται να διατηρηθεί το αεροδρόμιο, που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες του ακινήτου.