ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ο Ρήγας Ρηγόπουλος εκθέτει τα έργα του στο Άργος

Από τις 14 έως και τις 23 Μαΐου ο ζωγράφος Ρήγας Ρηγόπουλος εκθέτει τα έργα του στην αίθουσα του «κύκλου της αναγέννησης», Ινάχου 127 στο Άργος.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζει μια σειρά έργων ζωγραφικής φτιαγμένα με αρκετές τεχνικές (λάδι, ακουαρέλα, τέμπερα, αυγοτέμπερα, ακρυλικά, λαδοπαστέλ). Εκτίθενται ακόμη μια σειρά από κατασκευές με ξύλο, μέταλλο και papier mache, καθώς και κάποια έργα ψηφιακής φωτογραφίας.
 
  

Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Τα ζωγραφικά έργα, και οι κατασκευές, αποτυπώνουν το πέρασμά μου (ή καλύτερα την περιπλάνησή μου) από τον προσφιλή μου Σουρεαλισμό τον οποίο συνάντησα στον Θόδωρο Πάντο,   στον Εξπρεσιονιστικό Σουρεαλισμό που διδάχτηκα από τον Σπύρο Κουκουλομάτη, για να καταλήξω σε ένα είδος Συμβολικής Αφαίρεσης.  Η αγάπη μου για τον μύθο (το δέον σαν γεγονός) και ο Λακωνικός χαρακτήρας μου (μ’ αρέσει να μην λέω πολλά), έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά συμβολικά στοιχεία στα έργα μου.  Άλλωστε το σύμβολο δεν είναι παρά η συμπυκνωμένη εκδοχή μιας ιδέας…   Δουλειά του ζωγράφου δεν είναι μόνο να φτιάχνει «ωραίες» επιφάνειες αλλά η προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε εικαστικά προβλήματα, τα οποία πολλές φορές θέτει ο ίδιος ο ζωγράφος, με σκοπό να κάνει καλύτερη ζωγραφική και  μέσα από τις εικαστικές και θεματικές προτάσεις του, οι θεατές να αποκτήσουν την δυνατότητα να δίνουν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινής ζωής».
 

Ο Ρήγας Ρηγόπουλος γεννήθηκε στο Άργος. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Βελουδάκη με δασκάλους τον Θόδωρο Πάντο και τον Σπύρο Κουκουλομάτη.  Ζει και εργάζεται στο Άργος, διδάσκοντας στο «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους».

( Κύκλος της αναγέννησης, Ινάχου 127, Αργος, τηλ: 2751024173, 6942452570. Ρήγας Ρηγόπουλος, 14 έως 23 Μαΐου 2016, Εγκαίνια Σάββατο 14 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00 και Κυριακή 18:00 – 21:00 )