ΕυρώπηΑρχείο

Κύρτσος: Να πάμε σε μείωση αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων

Υπέρ της μείωσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από 12% – 15%, τάσσεται ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, στη συνέντευξη που έδωσε στον Άκη Γκάτζιο, στο Στρασβούργο.

Ο κος Κύρτσος, αναλύοντας την πρότασή του τονίζει: «Το μισθολόγιο του δημοσίου είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση να αυξηθεί, τώρα όμως θα υπάρξει μια σταθεροποίησή του ή μια μείωσή του. Εγώ δίνω έμφαση στη μείωση του μισθολόγιου, όχι όμως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.  Θα προτιμούσα οι δημόσιοι υπάλληλοι να δεχθούν μία μείωση 12% – 15% των αποδοχών τους, εκ των οποίων το μισό (6%) θα πήγαινε στη μείωση του χρέους και το άλλο μισό θα χρηματοδοτούσε πρόσληψη νέων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν τις δεξιότητες.

Επειδή έχει μειωθεί ο αριθμός των αμειβόμενων από το δημόσιο δημοσίων υπαλλήλων, από ένα εκατομμύριο που ήταν το 2009 σε 600.000 χιλιάδες, δεν θα επέμενα στο διχαστικό να μειωθεί ο αριθμός τους, αλλά επιμένω ότι πρέπει να μειωθεί και με την κατανόηση των δημοσίων υπαλλήλων το μισθολογικό κόστος».

Ο ευρωβουλευτής σημειώνει ακόμα ότι παράκαμψη του μνημονίου δεν υπάρχει, τονίζοντας ότι «δεν γλιτώνεις από το μνημόνιο και την προσαρμογή. Αν τα κάνεις όμως σωστά τα πράγματα, μπορείς να βγεις από το μνημόνιο, και να αρχίσεις να αναπτύσσεσαι. Όλοι οι άλλοι που μπήκαν στο μνημόνιο, κατάφεραν και βγήκαν. Εμείς μπήκαμε και σφηνώσαμε».