ΕκδηλώσειςΑρχείο

Το «Θέατρο Πλαστελίνης» ντεμπουτάρει στο Ναύπλιο

To καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Στόχος του Θεάτρου Πλαστελίνης δεν είναι η κατάληξη σε μία συγκεκριμένη θεατρική ταυτότητα, αλλά ένας διαρκής πειραματισμός βασισμένος στις αισθήσεις× ένα θέατρο που διαρκώς μεταβάλλεται, πλάθεται και αμβλύνεται πορευόμενο παράλληλα και ενίοτε αντίθετα από την εποχή. Το πρώτο του καλλιτεχνικό εγχείρημα μπροστά στο κοινό θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Θεατρικών Παραγωγών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 22 Μαΐου και 5 Ιουνίου.

Facebook: https://www.facebook.com/theatroplastelinis/.

Με υλικά τον ωμό ρεαλισμό αλλά και την πιο τρελή φαντασία το «Far Away» είναι ένα έργο που μας οδηγεί σε ένα παράδοξο και ακατανόητο κόσμο. Ένα κορίτσι όπου ξυπνά από κραυγές αιχμαλώτων μέσα στη νύχτα, πείθεται ότι οι βασανισμοί και οι εκτελέσεις των οποίων τυχαία υπήρξε μάρτυρας συμβαίνουν για καλό σκοπό. Αλλά ποιός την φανταζόταν αργότερα να διαπρέπει ως υπάλληλος βιοτεχνίας πολυτελών καπέλων για παρελάσεις μελλοθανάτων; Ή να αποδέχεται ως αυτονόητη την κτηνωδία ενός γενικευμένου, παγκόσμιου πολέμου, όπου στρατεύονται για τους ιερούς σκοπούς του τα ζώα, τα στοιχεία της φύσης ακόμα και τα καιρικά φαινόμενα; Είναι μια νέα παγκόσμια τάξη και αν και σαφώς σε κανέναν δεν αρέσει, την αποδέχονται ως τον τρόπο που τα πράγματα είναι, η νέα πραγματικότητα. Όλοι θέλουν να είναι στη σωστή πλευρά, αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Το έργο παραμένει ωστόσο ανοιχτό σε κάθε εκδοχή ερμηνείας. Aπαλλαγμένο από κάθε ίχνος διδακτισμού εκθέτει την πιο σκοτεινή και ανησυχητική όψη ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι και δικός μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2002, το ανέβασε στο Bouffes du Nord ο αρκετά επιφυλακτικός με τη συγχρονη δραματουργία Peter Brook.

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου- Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία/ Διασκευή: Σίμος Τζίτζης 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιολέττα Παναγιωτίδη 

Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Έλλη Αποστολάκη

Ηθοποιοί: Πάνος Βαβάμης, Κυπριανός Γεωργής, Παντελής Γεωργόπουλος, Δέσποινα Δούφα, Αντριάνα Ζαχαριάδου, Γιώργος Κουμπιάδης, Ρένα Λύκου, Αλίνα Παπουτσή, Αναστασία Πασιά, Σταυριάνα Στάθη