ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ψάχνουν φόρμουλα για να σώσουν το Ενετικό κτίριο

Το γνωστό πρόβλημα της κατάρρευσης του Ενετικού κτιρίου ακριβώς δίπλα από την Μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου, έθεσε προ ημερησίας διατάξεως ο Χρήστος Γραμματικόπουλος κατά την χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου αφού υπενθύμισε το ιστορικό της υπόθεσης, επισήμανε την ανάγκη για την άμεση ενεργοποίηση της, εδώ και χρόνια, εγκεκριμένης από το ΚΑΣ αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου. Παράλληλα επεσήμανε ότι ο Δήμος πρέπει να κινηθεί γρήγορα και σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγ.Γεωργίου να διερευνήσει το τρόπο χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ της αναπαλαίωσης του ιστορικού κτιρίου.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Δ. Κωστούρος αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έχει γίνει με τις τεχνικές υπηρεσίες για το συγκεκριμένο κτήριο και στην πρόθεση να βοηθήσει την εκκλησία στην οποία ανήκει το κτήριο, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραχωρηθεί έστω κάποιο τμήμα του στο Δήμο, καθώς δεν γίνεται να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο ξένη περιουσία. Ωστόσο σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα και πως ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το ενετικό κτίριο αλλά και ο Άγιος Γεώργιος να αναστηλωθούν.

Μάλιστα σε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προέβη ο δημοτικός σύμβουλος της Άλλης Πρότασης Μπάμπης Αντωνιάδης, λέγοντας πως το κτίριο αρχικά ανήκε στο Δήμο αλλά από κάποιο λάθος ή αβλεψία στο παρελθόν πέρασε στα χέρια της εκκλησίας.