ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για το λιμάνι του Ναυπλίου

Η πρόσφατη ψήφιση του πλαισίου έργων που προβλέπει το Master Plan για το λιμάνι του Ναυπλίου ήταν αρκετή φαίνεται για να φουντώσει και πάλι την κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής Κωστούρου και της μείζονος αντιπολίτευσης του Χρήστου Γραμματικόπουλου. Την τελευταία τοποθέτηση της δημοτικής αρχής, δεν άφησε αναπάντητη η πλευρά Γραμματικόπουλου.

Όπως αναφέρεται από την παράταξη Ναύπλιο Νέα Ελπίδα:
Είναι αλήθεια ότι είχε καιρό να με “υβρίσει” ο κ.Δήμαρχος και ομολογώ ότι είχα αρχίσει λιγάκι να ανησυχώ…ευτυχώς όμως επανήλθε δια της γνωστής του αλαζονείας… προκειμένου να μας περιγράψει την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπως θα την εφαντάζετο ή καλύτερα όπως  την ονειρεύτηκε  και δυστυχώς για τον ίδιο μα κυρίως για τ’ Ανάπλι μας, μετά …ξύπνησε…Έχει όμως ενδιαφέρον, ίσως και ιατρικό, τι “είδε” σε αυτό του το όνειρο ο κ. Δήμαρχος… Λοιπόν, συνεδριάζαμε λέει για το λιμάνι και το master plan και εκεί ο επικεφαλής της αντιπολιτεύσεως κατετροπώθην!! (ναι ναι για μένα μιλάμε, τον ενοχλητικό αυτό τύπο)…φύγαμε όλοι με σκυμμένα τα κεφάλια… ταπεινωμένοι… (ολίγον πολεμοχαρές το όνειρο του κ.Δημάρχου μας, αλλά δεν βαριέσαι όνειρο είναι ας μην του το χαλάσουμε)…το λοιπόν…συνεχίζει το όνειρο.. Δήμαρχος και μελετητές ως άλλοι πολέμαρχοι-παντογνώστες μας κατακεραύνωσαν, πάρτε μαρίνες, πάρτε κρουαζιερόπλοια, πάρτε τούμπα την πλωτή μου αποβάθρα με 30 εκατοστά κυματάκι… και ενώ το όνειρο κυλούσε ρολόι, ξαφνικά… ξυπνάει ο κ.Δήμαρχος και τι να δει, η συνεδρίαση είχε όντως γίνει όμως το χρυσοπληρωμένο, δι’απ’ευθείας αναθέσεως, master plan είχε καταψηφισθεί από το ΣΥΝΟΛΟ των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και όχι μόνο από τον αντιδραστικό!! Γραμματικόπουλο και την παρέα του, δηλαδή είχε καταψηφισθεί από τους εκπροσώπους του 50% των δημοτών μας…και να ταν μόνο αυτά …να και η υπενθύμιση του “θριάμβου” της Γνώσεως των φωστήρων διαχειριστών της δημοτικής εξουσίας με την μελέτη εκβάθυνσης του λιμανιού στην οποία έπεσαν έξω μόλις κατά 3 εκ. ευρώ !!!(ποσοστό αστοχίας επί της αρχικής μελέτης 100%!!!), να σου και η μαρίνα να αρχίζει να “τσουλάει” νοτίως μετονομαζομένη σε αγκυροβόλιον, να και κτίρια διάσπαρτα επί του λιμένος αγνώστου, στιγμιαίως, εμβαδού, να σου και η παραδοχή ότι κάθε λίγα χρόνια θα πρέπει να το τροποποιούμε το σχέδιο (εάν είναι δυνατόν τοιαύτη τελειότης να υποστεί μελλοντικάς τροποποιήσεις..), να και το εκπληκτικό μελετητικό δεδομένο ότι τα έργα εκβάθυνσης είναι σε εξέλιξη!!! στο λιμάνι…ήμαρτον Κύριε!!… και τελικά το όνειρο μετατράπηκε σε  εφιάλτη…Τέλος πάντων, ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατί ο κ.Δήμαρχος με την χθεσινή του διχαστική ανακοίνωση προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο σε μία δημόσια συνεδρίαση που όλοι είδαν τι έγινε και τι δεν έγινε, μιλώντας μάλιστα τόσο απαξιωτικά για το 1/3 σχεδόν των δημοτικών συμβούλων…αναρωτιέμαι δε, γιατί τόση αρνητική “αύρα” και γκρίνια  εκ μέρους του…επειδή τα πράγματα δεν έγιναν όπως θα τα ήθελε; ή μήπως συμβαίνει και κάτι άλλο…

Τελικώς, αν κάτι ταπεινώθηκε και υποτιμήθηκε μέσα από την ανεξήγητη και πολιτικά “αρρωστημένη” “φαντασίωση” του κ.Δημάρχου, αυτό είναι η πόλη μας και η νοημοσύνη των δημοτών, που πλέον δεν ξεχνούν τα καραγκιοζιλίκια του 2014 όταν τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια για μαρίνες, λιμάνια, αεροδρόμια, χωματερές, νερό και πολλά άλλα. Προσωπικώς, έχω ήσυχη την συνείδηση μου αφού πριν δύο χρόνια όλα αυτά τα είχα επισημάνει συγκρουόμενος μετωπικά με το σύνολο σχεδόν του τότε πολιτικού τοπικού συστήματος, εις βάρος της προεκλογικής μου προσπάθειας προς όφελος όμως των συμφερόντων του Δήμου μας, κάτι για το οποίο όχι μόνο δεν μετανιώνω αλλά είμαι έτοιμος και να το επαναλάβω…

Κλείνοντας, όπως είπα και στο δημοτικό συμβούλιο, τα επόμενα  χρόνια θα δείξουν… εγώ παραμένω αισιόδοξος ότι με σοβαρές και συντονισμένες κινήσεις μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, ανατρέποντας την σημερινή δύσκολη κατάσταση.
 
Υ.Γ. Ας του διαβάσει κάποιος του κ.Δημάρχου μας, τις προδιαγραφές αντοχής, σε μποφόρ, της συγκεκριμένης  πλωτής αποβάθρας (έχει τοποθετηθεί σε Νορβηγία, Αργεντινή, Σουηδία και εξετάζεται τώρα και στην Μήλο με τους  ειδικούς να μιλούν για αντοχή έως 8 μποφόρ!!), άλλα είναι τα μειονεκτήματα αυτής της λύσης για την οποία το μόνο που πρότεινα ήταν απλά να την εξετάσουμε, γιατί λοιπόν τόσο κομπλεξική αντίδραση στο άκουσμα και μόνο μιας διαφορετικής πρότασης; ειλικρινά αδυνατώ να το καταλάβω.