ΕκδηλώσειςΑρχείο

#EUinMyRegion στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας Επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016» (#EUinMyRegion) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΤΕΓΕΑΣ την Παρασκευή 27 Μαΐου, και ώρα 12:00 μ.μ., για την προβολή του συγχρηματοδοτούμενου έργου «ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΓΕΑΣ».

Η Πανευρωπαϊκή εκστρατεία Επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016» η οποία λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχει ως στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών προκειμένου αυτοί να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στην Περιφέρειά τους. Για το λόγο αυτό τα συγκεκριμένα έργα προβάλλονται μέσω ποικίλων εκδηλώσεων οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύ κοινό. Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τα έργα, να ενημερωθούν γι’ αυτά και να κοινοποιήσουν εικόνες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα (social media).

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Υ.Δ. Ε.Π.) Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιόρισε τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων μία θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΤΕΓΕΑΣ, τη Διεύθυνση του οποίου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα είναι Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό.

Στο Μουσείο Τεγέας εκτίθενται ευρήματα από τους προϊστορικούς μέχρι και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους από τη Τεγεάτιδα. Στον επισκέπτη παρουσιάζονται η προϊστορική κατοίκηση στο χώρο της μετέπειτα Τεγέας, η πορεία προς τη συγκρότηση της πόλης, με επίκεντρο τα ιερά της και ιδιαίτερα το Ιερό της Αλέας Αθηνάς, καθώς και η εξέλιξή της μέχρι και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Στον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο εκτίθενται επιγραφές από τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο της Τεγέας, επιτύμβιες στήλες και αρχιτεκτονικά μέλη. Έχει συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ (ΕΣΠΑ 2007-2013) για τον εξοπλισμό του και τον Απρίλιο 2016 το Μουσείο έλαβε ευρωπαϊκή διάκριση καθώς βραβεύτηκε με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum.

Περισσότερες πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους παρέχονται μέσω των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου eydpelop.gr.