ΡεπορτάζΑρχείο

12ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο

Ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα του βουλευτικού το 12ο Σεμινάριο Διεθνούς δικαίου, το οποίο διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την ενίσχυση της Έδρας J.Monnet «Δημοκρατία και Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΕ» και της Έδρας UNESCO «Δημοκρατία, δικαιώματα του ανθρώπου και ειρήνη».

Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία του Καθηγητή Στ.Περράκη, που πραγματοποιείται από το 2005 στο «Βουλευτικό», όπου λειτούργησε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων.

Στο Σεμινάριο συμμετέχουν υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας το ερευνητικό τους έργο ενώπιον επιτροπής ακαδημαϊκών, πάνω σε θέματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου λαμβάνει χώρα ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, και άλλων ειδικών επί συγκεκριμένων θεματικών που είναι ανοικτή για το κοινό. Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί διεθνής συζήτηση για το μεταναστευτικό στην οποία θα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβούλιου της Ευρώπης κ. Thorbjørn Jagland, ο οποίος σε ειδική εκδήλωση στο Παλαμήδι θα τιμηθεί για την προσφορά του απ τον Δήμο Ναυπλιέων με το χρυσό κλειδί της πόλης.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που προηγήθηκε της έναρξης του Σεμιναρίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων επεσήμανε την διεθνή πολιτική σπουδαιότητα της διεξαγωγής του Σεμιναρίου για την πόλη του Ναυπλίου, ενώ ο Καθ. Στ. Περράκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως το Ναύπλιο βραβεύει τον Thorbjørn Jagland, πράγμα που θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος.