ΡεπορτάζΑρχείο

Πρωταθλητής από τα 9 του χρόνια! Πατέρας και γιός θριάμβευσαν στο Ναύπλιο (Pics)

Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016 ολοκληρώθηκε για την Κατηγορία Regularity στην πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, με την τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα να περιλαμβάνει 12 δοκιμασίες ακριβείας συνολικού μήκους 243,36 χιλιομέτρων από τις συνολικά 45 που περιλάμβανε ο αγώνας. 

Έπειτα από τρεις απαιτητικές ημέρες δοκιμασιών ακριβείας, τεχνικής και υπομονής και 855,90 χιλιόμετρα, θριαμβευτές της Κατηγορίας Regularity του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος αναδείχθηκαν οι Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με Alfa Romeo Alfasud του 1978 και 38,5 βαθμούς ποινής.

Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις, το πλήρωμα έκλεψε την παράσταση επειδή ο συνοδηγός είναι μόλις 9,5 ετών, όντας ο νεαρότερος συμμετέχων του αγώνα και πλέον, με την πρώτη διεθνή διάκριση στο παλμαρέ του.

Ύστερα από μεγάλες μάχες μέχρι κυριολεκτικά το νήμα, τη 2η θέση του βάθρου εν τέλει κατέκτησαν οι περσινοί νικητές του αγώνα Paolo Marcattilj – Francesco Giammarino με Porsche 911 2.0 SWB του 1967 και 41,4 β.π., ενώ με μόλις 0,7 β.π. διαφορά τερμάτισαν πίσω τους οι Θεμιστοκλής Κονταράτος – Ιούλιος Ιατρίδης με Porsche 911 SC (1973), έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 42,1 β.π. Στην 4η θέση βρέθηκαν οι Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας (VW Golf, 1979) και 54,1 β.π.

Την πρώτη εξάδα, συμπληρώνουν οι Christian Crucifix – Joseph Lambert με Alfa Romeo Spider του 1975 και 62,4 β.π. και οι Πέτρος Βασιλόπουλος – Σταμάτης Ψύλογλου με Ford Capri GT (1973), έχοντας συγκεντρώσει 65,9 β.π. Θυμίζουμε ότι το πλήρωμα από το Βέλγιο έχασε τις ελπίδες του για μια θέση στο βάθρο στο Σκέλος 2, όταν έχασαν 12 πολύτιμα δευτερόλεπτα σε σημείο που δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν ένα λεωφορείο.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Κατηγορία Regularity μe την Απονομή να πραγματοποιείται το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Φιλελλήνων, με φόντο το Παλαμήδι.


Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

104. MOUSTAKAS Spyridon – MOUSTAKAS Nikolaos ALFA ROMEO Alfasud 1978
«Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο διαδρομών.  Φυσικά, ήταν κουραστικός όπως πάντα. Εμείς πήγαμε καλύτερα ακόμη και από ότι προσδοκούσαμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

101. MARCATTILJ Paolo – GIAMMARINO Francesco PORSCHE 911 2.0 SWB 1967
«Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, με μεγάλη μάχη ως το τέλος για τη δεύτερη θέση. Η οργάνωση ήταν εξαιρετική και τα μέρη που επισκεφθήκαμε πανέμορφα. Είμαστε ευχαριστημένοι».

116. KONTARATOS Themistoklis – IATRIDIS Ioulios PORSCHE 911 SC 1980
«Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος και περάσαμε όμορφα. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους  νικητές, οδηγό και συνοδηγό καθώς η επίδοσή τους είναι πολύ σημαντική. Ελπίζουμε του χρόνου ο αγώνας να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερες συμμετοχές, γιατί το αξίζει».

103. KATSAOUNIS Ιoannis – MANSOLAS Matthew VW Golf 1979
«Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ ωραίος. Αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι χάσαμε πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πάλι καλά που τερματίσαμε στην 4η θέση, οπότε εντέλει είμαστε ευχαριστημένοι».

110. CRUCIFIX Christian – LAMBERT Joseph ALFA ROMEO Spider 1975
«Ο αγώνας ήταν καλός και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολύ συμπαθητικούς ανθρώπους, ενώ παράλληλα η οργάνωση ήταν πολύ καλή. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, είμαστε ταυτόχρονα ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι. Είμαστε ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις μας και δυσαρεστημένοι για το αποτέλεσμα καθαυτό, αφού χθες χάσαμε χρόνο και θέσεις όταν βρεθήκαμε πίσω από ένα λεωφορείο. Ελπίζουμε αυτή η ατυχία να μην επηρεάσει πολύ την προσπάθειά μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κ. Πάλμο, που μας έδωσε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, που ετοιμάστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή».

115. VASSILOPOULOS Petros – PSYLOGLOU Stamatis FORD Capri GT 1973
«Ο αγώνας ήταν ωραίος, γρήγορος και έξυπνος. Περάσαμε πολύ ωραία και ευχόμαστε το ράλλυ να ξαναγίνει του χρόνου».


Pics: Ο μικρός Νίκος Μουστάκας και ο πατέρας του Σπύρος με την Alfa Romeo Alfasud του 1978 στο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016


 

Διαβάστε Επίσης: Οι «Pedro» – Emanuele Baldaccini θριαμβευτές στο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος