ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Γιατί δεν χρειάζεται οίκο ανοχής το Ναύπλιο

Την εισήγησή για τη μη δημιουργία οίκου ανοχής στο Ναύπλιο γνωστοποίησε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χρήστος Νταβάκος, μέσω του λογαριασμού του στο facebook. Η αρνητική εισήγηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (6 υπερ, 2 κατα και 2 λευκο) και έτσι δεν θα δούμε οίκο ανοχής στην Αργολική πρωτεύουσα, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Όπως έχουμε προαναφέρει το τοπικό συμβούλιο του Ναυπλίου απέρριψε τελικά το αίτημα ιδιώτη για τη δημιουργία οίκου ανοχής σε κοντινή απόσταση από το στρατόπεδο, παρότι τηρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. 

Η επιχειρηματολογία του Χρήστου Νταβάκου είχε ως εξής:
«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και συγκεκριμένα τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης η οποία δεν είναι μεγάλο αστικό κέντρο αλλά διατηρητέο μνημείο, πράγμα που χαρακτηρίζει τον τουριστικό της χαρακτήρα. Ο τουρισμός της πόλης είναι κυρίως οικογενειακός, οργανωμένων γκρουπ με ιστορικά και πολιτιστικά ενδιαφέροντα, σχολικός και ήπιος και δεν έχει σχέση με τον εποχικό μαζικό τουρισμό άλλων περιοχών (όπως νησιά κλπ).

Οι ανάγκες του πληθυσμού δεν έχει φανεί να απαιτούν την ύπαρξη τέτοιων επιχειρήσεων καθότι αντίστοιχες επιχειρήσεις υπάρχουν σε γείτονα πόλη και καλύπτονται οι όποιες ανάγκες της περιοχής.

Το στρατόπεδο της πόλης είναι κέντρο κατάταξης με μικρή δυναμικότητα και κυρίως δεν υπάρχει παραμονή μεγάλου αριθμού στρατιωτών καθότι οι οπλίτες μετακινούνται στις μονάδες τους μετά την ορκωμοσία τους

Το λιμάνι της πόλης δεν εξυπηρετεί εμπορικούς σκοπούς και δεν υπάρχει ελλιμενισμός ή παραμονή πλοίων με πληρώματα από άλλες χώρες που να διενεργεί φορτοεκφορτώσεις.

Η πόλη μας δεν διατηρεί Βιομηχανικές μονάδες που να απασχολούν εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες ή πόλεις παρά μόνο κατοίκους της περιοχής μας.

Επίσης δεν υπάρχει εγκατάσταση μεγάλου αριθμού εργατών γης (αγροτικού δυναμικού) λόγω της ιδιαιτερότητας της τοπικής παραγωγής η οποία δεν έχει περιοδικούς – εποχιακούς εργάτες αγροτικών εργασιών.

Επίσης οι εμπορικές δραστηριότητες της πόλης, νέας και παλαιάς, είναι σχετικές με τον παραδοσιακό, ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης.

Για τους λογους αυτους θεωρω ότι δεν κρινεται απαραιτητη η εγκατασταση μιας τετοιας επιχειρησης στην πολη μας, και προτεινω μηδενικο αριθμο».