ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λίγες οι δύο γαλάζιες σημαίες για τον Δήμο Ναυπλιέων

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, της Επιτροπής του Αρμόδιου Φορέα για τα ύδατα κολύμβησης, οι παραλίες του Τολού και της Καραθώνας αποτελούν τις μόνες παραλίες στο Δήμο Ναυπλιέων που έλαβαν Γαλάζια Σημαία για το 2016. Σημειωτέον ότι από τις τρεις παραλίες που πήραν Γαλάζια Σημαία στην Αργολίδα, οι δύο είναι στην περιοχή του Ναυπλίου και η τρίτη στο Πορτοχέλι (Χηνίτσα).

Οι δυο αυτές παραλίες του δήμου πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου των ακτών και του παράκτιου χώρου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει πως προτίθεται το 2017 να προβεί για πρώτη φορά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσπάσει γαλάζιες σημαίες και σε άλλες παραλίες του δήμου και κυρίως σε αυτές της Πλάκας Δρεπάνου, του Βιβαρίου, της Κάντιας και των Ιρίων. Για το λόγο αυτό  ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος έχει  αναθέσει στους αρμόδιους αντιδημάρχους την προετοιμασία των σχετικών φακέλων.

«Φιλοδοξούμε, οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία στον δήμο Ναυπλιέων, να γίνουν του χρόνου έξι και ακόμη περισσότερες. Πιστεύουμε, ότι οι προϋποθέσεις για τις παραλίες μας υπάρχουν» τόνισε  Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος.