ΆρθροΑρχείο

Τρεις Γαλάζιες σημαίες, ε και;

ΑΛΗΘΕΙΑ τι πανηγυρίζουμε; 3 σημαιούλες όταν στην Λακωνία (12) κουράζεσαι να τις μετράς; Και οι άλλοι οι ανταγωνιστές μας στην Πελοπόννησο; 7 σημαίες η Κορινθία, 5 η Μεσσηνία, 8 η Ηλεία, 6 η Αχαΐα και μόνο μία η Αρκαδία. Και από τις 3 που πήραμε ή μια της Ερμιονίδος δίνεται ουσιαστικά σε ξενοδοχειακή μονάδα και οι δύο του Ναυπλίου, Καραθώνα και Τολό άμα το ψιλοψάξει κανείς μάλλον δεν εκπληρώνουν κανένα όρο απ’ τους 33.

ΑΛΗΘΕΙΑ ποιες είναι οι περιβαλλοντικές δράσεις και στις 3 παραλίες; Ποια είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού; Μήπως το να μαζεύουν οι μαθητές και οι φαντάροι τα σκουπίδια γιατί αν βάζαμε προσωπικό καθαριότητας δεν θα προλαβαίναμε να είναι καθαρές και θα στοίχιζε ένα κάρο λεφτά;

ΤΙ ΜΕΤΡΑ έχουν ληφθεί για τον σκουπιδότοπο της Καραθώνας ή του Τολού; Τι να πει κανείς για τα φρεάτια του βιολογικού του Τολού που σκεπάζονται απ’ το κύμα; Ποιά ήταν άραγε η επιτροπή που τα διερεύνησε και δεν τα είδε τα προβλήματα; Αλλά κι αν όλα αυτά δεν τα είδε καμιά επιτροπή δεν τα βλέπουν οι ξένοι, όταν βουτούν και βγαίνουν στην επιφάνεια με μια σερβιέτα στο στόμα; Και τα βλέπουν και μας θεωρούν αναξιόπιστους. Διπλό το κακό.

ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ τώρα στην άλλη πλευρά του Αργολικού. Κάποτε, κακώς ίσως, Κίος, Αλμυρός, Μύλοι, Κιβέρι είχαν γαλάζια σημαία που την έχασαν εν μία νυκτί. Έκτοτε μόνο φρου φρου κι αρώματα αλλά σημαία πουθενά. Θα πρέπει εδώ να αναρωτηθεί ο λουόμενος για πιο λόγο δεν δόθηκε σημαία. Είναι μολυσμένα τα νερά, είναι μολυσμένη η παραλία, τι φταίει;

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ αγαπητοί ή και καθόλου, αιρετοί και μην παίζεται με τις γαλάζιες σημαίες και την υγεία των πολιτών. Δεν αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχουν πια κουτόφραγκοι και πως όλα αυτά τα κόλπα κάνουν ζημιά στον τουρισμό μας. Μην παίζετε άλλο ούτε με την ευαισθησία μας ούτε με την υπομονή μας. Τα εξαντλήσατε όλα.