ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου…

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η αυριανή, και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνονται δράσεις που ως σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της πόλης.

Το λιμενικό Ναυπλίου, για ακόμα μια χρονιά, πιστό στο ραντεβού του, ανέλαβε να καθαρίσει το ανατολικό τμήμα του λιμένα γύρω από τον σταθμό του ΟΣΕ, ένα σημείο όπου τα σκουπίδια συνήθως κάνουν πάρτι…
 

Τους λιμενικούς, συνέδραμαν εθελοντές από την ομάδα του facebook «Περπατώ Ναύπλιο..Φωτογραφίζω Ναύπλιο», λιλιπούτειοι εθελοντές από τον Παιδικό Σταθμό Δον Πινέλο, εκπρόσωπος του λιμενικού ταμείου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Μπουζαλάς, κ.α.  

Ο λιμενάρχης Σπύρος Μαρίνος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πετούν σκουπίδια, κάτι που είχε κάνει και πέρσι, όμως δεν εισακούστηκε, αφού και η φετινή κατάσταση ήταν στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα.
 

Το μήνυμα φαίνεται ότι περνάει μόνο στους ευσυνείδητους πολίτες, οι οποίοι έτσι κι’ αλλιώς δεν ρυπαίνουν -και ούτε ποτέ είχαν σκοπό να ρυπάνουν- το περιβάλλον. 

Όπως πάντα οι ίδιοι γνωστοί καθαρίζουν και οι ίδιοι γνωστοί – άγνωστοι τα ξαναβρωμίζουν. Για εκείνους που δεν λένε να μάθουν, ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να πρωτοτυπήσουμε και να τους «χτυπήσουμε» εκει που πονάνε, στην τσέπη…