ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Βαρίδι ο Τσιρώνης για την Πελοπόννησο

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη κατά την επίσκεψή του στη Σπάρτη ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια θλιβερή εξαίρεση, καθώς δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση στο θέμα των ΧΑΔΑ», παραθέτοντας ως παράδειγμα το ΧΑΔΑ Αφυσσού που λειτουργεί παράνομα. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο υπουργός, «η Κυβέρνηση έχει προσωρινή λύση στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου», η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Μας προκαλεί για μια ακόμα φορά ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση η στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, καθώς δείχνει να αγνοεί, σκόπιμα ή όχι, την πραγματικότητα και με ανακρίβειες να προσπαθεί να εμφανίσει ψευδή εικόνα στους πολίτες και να τους διχάσει.

Θεωρούμε εξαιρετικά επιβλαβή για τους πολίτες και το περιβάλλον της Πελοποννήσου την παρουσία του κ. Τσιρώνη, αφού απ’ τη μια σκόπιμα προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα σε δρομολογημένες λύσεις, απ’ την άλλη με έωλες υποσχέσεις και ανακριβή στοιχεία προσπαθεί να διαστρεβλώσει απτές και ορατές αλήθειες.

Του υπενθυμίζουμε ότι το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ είναι έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία το ανέλαβε μετά τη βεβαιωμένη αδυναμία κάθε άλλου θεσμικού φορέα να το πράξει, και να τον ενημερώσουμε, αν δεν το γνωρίζει από τις υπηρεσίες του ως όφειλε, ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν αποκατασταθεί πάνω από 60 ΧΑΔΑ.

Αναφορικά με τους ΧΑΔΑ Αφυσσού και Πλατώματος, σε Σπάρτη και Τρίπολη αντίστοιχα, και πάλι η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρήκε τη λύση και τους πόρους για την αποκατάστασή τους, και κανένας άλλος. Στην προηγούμενη μάλιστα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας δημοπρατήσαμε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ του Πλατώματος και πολύ σύντομα δημοπρατούμε αυτόν του Αφυσσού.

Όφειλε να γνωρίζει αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα και όφειλε να βοηθά στην εξεύρεση λύσεων. Αποτελεί αναμφίβολα «βαρίδι» για τη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί από την Κυβέρνηση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεπής με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει θα συνεχίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του σχεδίου της για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πληγών στην Πελοπόννησο, αποτρέποντας παράλληλα την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων από την Ε.Ε.».