ΡεπορτάζΑρχείο

Πρίγκηπες από το Άμπου Ντάμπι στην Πελοπόννησο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.), που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 29 Μαϊου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων, Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today. Την αιγίδα είχε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο όμιλος Mideast Travel Worldwide και η Tourism Today Events, φορείς με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων αλλά και βαθιά γνώση της τουριστικής αγοράς των αραβικών χωρών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου “Beach Rotana” και αποτελεί το πρώτο γεγονός προβολής του ελληνικού τουρισμού στη χώρα αυτή. Η συμμετοχή της Ελλάδος υπήρξε έντονη και πλούσια. Παρευρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Διονύσιος Ζώης, ο νέος Έλληνας Πρόξενος στα Η.Α.Ε. κ. Γεώργιος Κρανιάς, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ κ. Κων/νος Χαροκόπος, εκπρόσωποι από τις ελληνικές περιφέρειες, ξενοδοχειακοί Όμιλοι (Astir Palace, Grand Resort Lagonissi, Gecotel, Elounda Beach, Elounda Peninsula kai Elounda Mare, Kensho,κ.α.), έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικοί επιχειρηματίες, Tour Operators, 114 ταξιδιωτικοί πράκτορες, επιχειρηματίες κ.α.
 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Άμπου Ντάμπι γενικότερα για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Πελοπόννησο και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας, προς την οποία αναμένονται 30.000 επισκέπτες.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Greek Tourism Workshop, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις της Πελοποννήσου και άλλων ελληνικών προορισμών τουρισμού σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα, διενεργήθηκαν business to business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τους κατά τόπους Tour Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Επίσης βραβεύθηκε ο Έλληνας πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Διονύσιος Ζώης για την προσφορά του στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και οι ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες Ανδρέας Ηλίοβιτς, Ιωσήφ Ηλίοβιτς και Ηλίας Ηλίοβιτς, οι οποίοι έχουν κατασκευάσει μερικά από τα μεγαλύτερα μνημεία και κτίρια του Άμπου Ντάμπι, όπως για παράδειγμα το Sheikh Zayed Grand Mosque, το Νέο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και μεγάλο μέρος του νέου  Αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι.
 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στην ομιλία του απευθυνόμενος στο τουριστικό κοινό του Άμπου Ντάμπι τόνισε ότι οι ελληνοαραβικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από στενή συνεργασία και κυρίως αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πρέπει να προωθήσουμε τη συνεργασία ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, προβάλλοντας ιδιαίτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει στο σύνολο της, μια σειρά από μοναδικά και αυθεντικά τουριστικά πλεονεκτήματα. Είναι ικανή να ανταπεξέλθει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης τουριστικής πολιτικής, που ικανοποιεί κάθε θεματική μορφή τουρισμού. Οδηγός σε αυτή την  Πελοποννησιακή αναπτυξιακή στρατηγική είναι ο τουρισμός, τα ποιοτικά προϊόντα, η ασφάλεια στην Περιφέρεια και η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας.
 

Η Πελοπόννησος καθίσταται ο πιο ελκυστικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και ο πιο πράσινος ποιοτικός προορισμός. Για το λόγο αυτό στην Πελοπόννησο ήδη προχωράμε στην άρση των αντικινήτρων προσέλκυσης επενδυτών, στην εξάλειψη των αγκυλώσεων που προκαλεί η γραφειοκρατία, στην ουσιαστική στήριξη για επενδύσεις στην έρευνα και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, όπου θα υλοποιηθεί η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα μας που δεν είναι άλλο από το περιβαλλοντικό δίκτυο «πρασίνων» μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και άλλες μεγάλες επενδύσεις ειδικότερα στο χώρο του τουρισμού και της τουριστικής κατοικίας.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για επενδύσετε και να συμπράξετε στην Πελοπόννησο, τώρα είναι η ώρα να γίνετε κοινωνοί της Πελοποννησιακής Φιλοξενίας ανέφερε χαρακτηριστικά στο κοινό του Άμπου Ντάμπι.
 

Η Περιφέρεια, με την ουσιαστική πολιτική που εφαρμόζει, ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου και της χώρας. Προωθεί αναπτυξιακές και τουριστικές σχέσεις με νέες αγορές. Συμμετέχει και έχει ζωντανή παρουσία σε κάθε εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου. Αναπτύσσει δραστηριότητες φιλικές στην επιχειρηματικότητα, που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του επιπέδου του τουριστικού προϊόντος της χώρας, και των προσφερόμενων υπηρεσιών, βασιζόμενη σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και γνώσης των προβλημάτων.