Site icon Αρχείο anagnostis.org

Προσβολή για το δημόσιο η 10η παράταση σε έργο με ανάδοχο «συγγενικό πρόσωπο»

Προσβολή για το δημόσιο η 10η παράταση σε έργο με ανάδοχο «συγγενικό πρόσωπο»

Στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκε για πολλοστή φορα η παράταση του έργου «Συντήρηση και βελτίωση Ε. Οδού Μεγαλόπολης – Καρύταινας» όπου ανάδοχος είναι η εταιρεία του αδελφού του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη «Β. Τατούλης και ΣΙΑ Ο.Ε. με δ.τ. ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ». Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στις 31-12-2013, ποσού 663.911,70 € (έκπτωση 52,58%) με χρόνο ολοκλήρωσης, 4 μήνες δηλαδή μέχρι 29/4/2014.

Με την τελευταία απόφαση της (κατά πλειοψηφία) η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την 10η παράταση μέχρι 31/7/2016, δηλαδή ολοκλήρωση σε 7πλάσιο χρόνο πάνω από τον συμβατικό.

Όπως αναφέρει η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» η όλη εξέλιξη του έργου εκθέτει τη λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προσβάλλει το δημόσιο για τους εξής λόγους:

 
Ο Νίκος Πατσαρινός μιλά για καταπάτηση της θεσμικής διάταξης περί απαγόρευσης εμπλοκής συγγενών προσώπων στη λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζητά να γίνει άρση του ορισμού ως συντονιστή (του κ. Κωστόγιαννη) για τις Τεχνικές Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί αυτό δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένο, προσβάλλει όλους τους εμπλεκόμενους και τους θεσμούς της Περιφέρειας, ενώ λειτουργεί, όπως αποδεικνύεται σαν «καπέλο» στη λειτουργία των υφιστάμενων Τεχνικών Υπηρεσιών σε ξεχωριστά και σε «ειδικά» θέματα.
 

Exit mobile version