ΚοινωνίαΑρχείο

Στον αέρα η αποχέτευση του Κρανιδίου

Το θέμα του έργου της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης Κρανιδίου θίγει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, προκειμένου με άμεσες ενέργειες να ολοκληρωθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ το 2014 ύστερα από δικές του ενέργειες.

Αναλυτικό, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,

το 2014 ύστερα από δική μας προσπάθεια εντάξαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου», ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της πόλης του Κρανιδίου, αλλά και των περιοχών του Πορτοχελίου και της Κοιλάδας.

Στις 31-5-2016 έληγε η σύμβαση της εκτέλεσης του έργου «Αποχέτευσης Δ.Ε. Κρανιδίου» που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Δ.Ε.ΥΑ.ΕΡ και τον Ανάδοχο εργολάβο. Το έργο μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά έχει κατασκευασθεί ελάχιστο τμήμα του στην Δ.Κ. Πορτοχελίου, όπως επισημαίνεται και από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας», κ. Α. Λάμπρου, σε σχετικό έγγραφό του προς το Δήμο Ερμιονίδας.

Για την ολοκλήρωση του έργου απαιτείται η επανένταξή του εντός διμήνου ως συνεχιζόμενο στην νέα χρηματοδοτική περίοδο 2015-2020.» 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση του έργου και ποιες θα είναι οι ενέργειες εκ μέρους σας για την άμεση ολοκλήρωσή του;»