ΟικονομίαΑρχείο

Τσεκούρι στο ωράριο των ΕΛΤΑ στο Άργους

Μόνο πρωί θα λειτουργεί εφεξής το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Άργος, καθώς με απόφαση της νέας διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, 40 από τα συνολικά 60 κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα, δεν θα λειτουργούν τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, όπως γινόταν και από το 2008.

Έτσι λοιπόν επιστρέφουμε στο προ οκταετίας καθεστώς που τα καταστήματα των ΕΛΤΑ λειτουργούσαν αυστηρά με ωράριο Δημοσίου, παραχωρώντας έτσι ζωτικό χώρο στις ιδιωτικές εταιρείες courier.

Σε ότι αφορά την Πελοπόννησο, εκτός από του Άργους, δεν θα λειτουργούν το απόγευμα και τα Σάββατα, τα καταστήματα της Καλαμάτας, της Κορίνθου και της Σπάρτης.

Το θέμα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις καθώς ο Γιάννης Μανιάτης δηλώνει πως δεν θα περάσει το κλείσιμο του γραφείου των ΕΛΤΑ στο Άργος. Μάλιστα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.) δηλώνοντας ότι «η απόφαση της Διοίκησης είναι εξωφρενική και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Σκόπιμα απαξιώνουν μια υγιή Δημόσια Επιχείρηση, αφαιρώντας της πάνω από 20 εκατ. ευρώ το χρόνο έσοδα, προκειμένου να ενισχύσουν τους ανταγωνιστές της. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που είναι σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος των δημοσίων εσόδων, σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων».
 

«Άμεσα καταθέτουμε ερώτηση ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου οι κυβερνητικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι να μας απαντήσουν ποια είναι η «αριστερή πολιτική» που ξεπουλά μια ακόμη υγιή Δημόσια Επιχείρηση σε βάρος της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο συντονιστής της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Επικοινωνίες.