ΠολιτισμόςΑρχείο

Αγωνία για το μέλλον της ΣΕΚ Επιδαύρου – Θα συνεχίσει ως ΙΕΚ;

Η τελευταία απάντηση Φίλη για την ΣΕΚ Επιδαύρου μπέρδεψε τα πράγματα, καθώς δεν γίνεται κανένας λόγος για την μετατροπή της σε ΙΕΚ, παρότι αυτό προβλέπεται από υπάρχων ΦΕΚ.

Αυτό ανάγκασε τον Γιάννη Ανδριανό, που ήταν από τους πρωτεργάτες για την ίδρυσή της, να επανέλθει με νέα ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, με θέμα την ανάγκη διασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας της ΣΕΚ Αργολίδας ως ΙΕΚ. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Επανέρχομαι με νέα Ερώτηση για τη ΣΕΚ Αργολίδας, μετά την από 2-6-2016 γραπτή Απάντησή σας στην προηγούμενη σχετική με αριθμό πρωτοκόλλου 5300/11-5-2016 Ερώτηση μου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρετε ότι:
Με το ν.4386/2016 (ΦΕΚ 83/Α’/11-5-2016), άρθρο 66 “Ρυθμίσεις για τα ζητήματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης” παρ. 14, καταργούνται οι Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ). Τέλος, όσον αφορά στις ΔΣΕΚ στις οποίες έχουν εγγραφεί και φοιτούν μαθητές, θα καταργηθούν σταδιακά και μέχρι τις 31-8-2019, όπως αυτό περιγράφεται στο παραπάνω άρθρο, περ. 16 β’, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία”.

Δεδομένου του ότι, όπως αναφέρω στην ως άνω προηγούμενη Ερώτησή μου, καθώς από το 2015 έχει υπάρξει ΦΕΚ για ίδρυση ΙΕΚ Επιδαύρου (αρ. Φύλλου 2004/15-9-2015, κωδικός ΙΕΚ 1124903), η Σχολή – που δεν λειτούργησε ποτέ ως ΙΕΚ, αλλά συνέχισε ως ΣΕΚ – μπορεί εφεξής να λειτουργήσει ως ΙΕΚ βάσει του ως άνω ΦΕΚ με τις ειδικότητες που ήδη έχει, ερωτώ συγκεκριμένα:
1. Αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚ Αργολίδας ως ΙΕΚ βάσει του ήδη υπάρχοντος σχετικού ΦΕΚ, δεδομένης της μεγάλης σημασίας που έχει η Σχολή για την ανάπτυξη και την επαγγελματική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, με ειδικότητες τεχνίτη λιθοξοϊας, τεχνίτη γαλακτοκομίας-τυροκομίας, τεχνίτη μελισσοκομίας και κοπτικής-ραπτικής, όταν βασικός στόχος πρέπει να είναι η σύνδεση της παιδείας και της κατάρτισης με την αγορά εργασίας».