ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πως μπορεί το Άργος να αναστηθεί εμπορικά

Με σκοπό η πόλη του Άργους να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης επισκεπτών από την ευρύτερη περιφέρεια, ντόπιων ή τουριστών, η νέα Δημοτική Παράταξη «Φωνή Λαού» με επικεφαλή τον Γιώργο Μουσταϊρα, επεξεργάστηκε μια συνολική πρόταση η οποία θα μπορεί να υλοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ιδέα – πρόταση έχει ως εξής:
1. Λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς τα βράδια του Σαββάτου. Παράλληλη λειτουργία χώρου έκθεσης – πώλησης τοπικών προϊόντων (Τα τοπικά προϊόντα θα μπορούν να εκτίθενται και την Κυριακή, όλη την ημέρα).

2. Λειτουργία όσων εμπορικών καταστημάτων επιθυμούν, με προσφορά ελκυστικών εκπτώσεων (Λευκές νύχτες). Συμμετοχή με προσφορές και όσων καταστημάτων εστίασης το επιθυμούν (π.χ. καφές 1,5 ευρώ, στα δυο ποτά το ένα δώρο, κ.ά.).

3. Ταυτόχρονη παρουσία, σε γωνιές της πόλης, δρώμενων από άτομα ή σχήματα. Όσον αφορά τα δρώμενα, σε αυτά θα μπορούσαν να συνεισφέρουν από το Δημοτικό Ωδείο Άργους έως το Μουσικό Σχολείο Προσύμνης, από ανεξάρτητους καλλιτέχνες μέχρι την Αργολική Πολιτιστική Πρόταση. Φτάνει να υπάρχει σωστή οργάνωση, φαντασία και θέληση…

Προϋποθέσεις για την επιτυχία της παραπάνω πρότασης είναι:
1. Η με κάθε τρόπο προβολή του γεγονότος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

2. Η διευκόλυνση πρόσβασης και στάθμευσης των επισκεπτών.

3. Η θέληση για συνεργασία των αρμόδιων τοπικών φορέων (Δήμος, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Πωλητών Λαϊκής αγοράς, κ.λ.π.)

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από την παράταξη Μουσταϊρα, γίνεται με στόχο το ξαναζωντάνεμα της πόλης και έχει διαμορφωθεί μετά από γόνιμο διάλογο τόσο με εμπόρους του Άργους, όσο και με πολίτες.

Μάλιστα προτείνεται προς υλοποίηση από τώρα, αν η δημοτική αρχή το αποφασίσει. Όπως σημειώνεται «το Άργος, βασισμένο στην εμπορική του παράδοση, πρέπει να αντιμετωπίσει με καινοτόμες δυναμικές ενέργειες τις προκλήσεις της κρίσης και του κινδύνου περιθωριοποίησης, πριν να είναι πολύ αργά!»…