ΚοινωνίαΑρχείο

Ερμιονίδα: Λήστεψαν το σπίτι, έκλεψαν και τον Σενεγαλέζο στην αυλή…

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Tμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία περίπτωση ληστείας, σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Σενεγάλης και μία περίπτωση κλοπής σε οικία,  που είχαν γίνει την στις 12 Μαρτίου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32,36,36 και 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία και κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, την 12.3.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν οικία ημεδαπής, έγιναν αντιληπτοί από τον 33χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή της οικίας και τον οποίο, αφού τον ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, τον οδήγησαν εντός της οικίας και του αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την οικία, χρήματα και κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.