ΠολιτισμόςΑρχείο

Η Μελίνα έκανε την έκπληξη

Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου Ο Παλαμήδης, κατά την παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της Μελίνας Τσιλιμίγκρα «Θυμήσου».

Εκατοντάδες συμπολίτες της, τίμησαν την ίδια στην παρουσίαση του πρώτου της έργου, για το οποίο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» Θεοδόσιος Σπαντιδέας και ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλειος Τσιλιμίγκρας.

Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση από τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο. Ο Δημήτρης Καμπόσος παίρνοντας τον λόγο μίλησε με τα καλύτερα λόγια και ευχήθηκε μετά το τέλος των σπουδών της η Μελίνα Τσλιμίγκρα να στηριχθεί και να αξιοποιηθεί στον τόπο της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκεπτόμαστε πώς ένας άνθρωπος μπορεί σε αυτή την ηλικία να έχει τόσο πυκνά μηνύματα να στείλει».

 

Όμορφες στιγμές στη βραδιά πρόσφεραν μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, που «έντυσαν» μουσικά την εκδήλωση.

Ξεχωριστές στιγμές έζησαν και οι γονείς της Μελίνας, Δημήτρης και Κάκια Τσιλιμίγκρα, οι οποίοι έδειχναν ενθουσιάσμένοι από την ανταπόκριση του κοινού, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Η Μελίνα Τσιλιμίγκρα μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκούμενη δικηγόρος. Η λογοτεχνία και η ποίηση, της ασκούσαν πάντα ιδιαίτερη γοητεία και δεν είναι τυχαίο πως κάποια από τα ποιήματα που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο είναι εμπνευσμένα και γραμμένα αρκετά πριν την ενηλικίωσή της.

Η ποιητική συλλογή «Θυμήσου» που εκδόθηκε από τις «Πνοές Λόγου και Τέχνης» αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια να εκθέσει ανησυχίες και προβληματισμούς που απορρέουν από την σχέση με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, και στοχεύει, για την ίδια, σε ένα όνειρο ζωής.

Προσδοκεί να μας προβληματίσει και να μας ταξιδέψει στις δαιδαλώδεις διαδρομές της σκέψης και των συναισθημάτων…

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».