ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Καμπόσος και οι άλλοι…

Χωρίς αντίπαλο παίζει ο Δημήτρης Καμπόσος για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, σύμφωνα με την τηλεφωνική δημοσκόπηση της Alco που έγινε πρόσφατα σε δείγμα 500 ατόμων.

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία έγινε για λογαριασμό τοπικού εντύπου, είναι ότι πρόκειται για την καλύτερη, από άποψη δεικτών, δημοσκόπηση σε σύγκριση με το παρελθόν, για το νυν Δήμαρχο.

Μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις της συγκεκριμένης εταιρίας για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών επαληθεύτηκαν, αν και είναι ακόμα νωρίς, αφού οι δημοτικές εκλογές είναι σε περίπου 3 χρόνια από τώρα…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ
Στα αποτελέσματα της έρευνας παρατηρείται μία τεράστια διαφορά του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου σε μια σειρά θεμάτων που η δημοσκόπηση της ALCO μέτρησε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και το πρώτο εύρημα που αφορά το αν οι δημότες είναι ευχαριστημένοι από το έργο και τη δράση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, το αποτέλεσμα και το μήνυμα που δίνει ο κόσμος είναι συντριπτικό υπέρ Καμπόσου.
 

Το 64 % του κόσμου είναι ικανοποιημένο από το έργο και τη δράση του Δημήτρη Καμπόσου όταν, σημειωτέον, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της θητείας του και να τελειώσουν τα έργα που έχει προγραμματίσει.

Μάλιστα το επόμενο εύρημα δείχνει ότι οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με το έργο του Δημήτρη Καμπόσου παρότι δεν γνωρίζουν ότι το κράτος έχει περικόψει τα χρήματα από τους δήμους σε ποσοστό πάνω από 70%.

Στο ερώτημα αν γνωρίζουν και σε τι ποσοστό έχει περικοπεί η κρατική χρηματοδότηση απαντούν πως δεν το γνωρίζουν.
 

Συντριπτική είναι η αποδοχή του έργου της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους, το οποίο έχει παραδοθεί τμηματικά χωρίς να έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Στην ερώτηση της δημοσκόπησης αν ομόρφυνε ή όχι το κέντρο του Άργους οι ίδιοι οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 84% πως το Άργος ομόρφυνε. 
 

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης αν παρά την οικονομική κρίση ο Δήμος Άργους Μυκηνών κάνει έργα η απάντηση των πολιτών σε ποσοστό 64% απαντούν πως ναι, ο Καμπόσος κάνει μεγάλα έργα.
 

Το 57% μάλιστα θεωρεί από τώρα ότι ο Δημήτρης Καμπόσος πρέπει να επανεκλεγεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί η θητεία του, δείχνοντας ικανοποιημένο από το μέχρι στιγμής έργο του.
 

Το επόμενο εύρημα της δημοσκόπησης αφορά την καταλληλότητα για τη θέση του Δημάρχου μεταξύ κάθε πιθανού υποψηφίου, όπου ο Καμπόσος «σαρώνει» με 41 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, με τα χαμηλά ποσοστά των Νικητόπουλου και Πλατή να καταδεικνύουν την έλλειψη επικοδομητικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Γιώργος Μουσταϊρας σε πρώτη φάση παίρνει ένα 6%.
 

Τέλος εκφράζεται η πρόθεση ψήφου, ποιόν δηλαδή ο κόσμος θα ψήφιζε για Δήμαρχο αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, όπου ο Καμπόσος ψηφίζεται σε ένα ποσοστό 55%.
 

 
Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε την έρευνα, οι απαντήσεις των πολιτών είναι αυθόρμητες και δεν απαντούν πάνω σε προκαθορισμένους υποψηφίους. Μάλιστα η Alco εκτιμά πως με τις αναγωγές το αποτέλεσμα αυτό δίνει με βεβαιότητα τη νίκη στον Δημήτρη Καμπόσο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό πάνω από 82%.

Επίσης σημαντικό ποιοτικό εύρημα που προκύπτει από την ταυτότητα της δημοσκόπησης είναι η στήριξη του δημάρχου από όλους τους πολιτικούς χώρους και η διείσδυση του σε αυτούς κάτι που αποδεικνύει πως η δημοτικότητα του  ξεπερνάει ακόμα και το κομματικό χρίσμα.