ΠολιτικήΑρχείο

Ντου για τον ανάβαλο ο Ανδριανός

Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην υλοποίηση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Επίδαυρο, παρότι έχει ήδη οριστεί ο ανάδοχος, γίνονται για πολλοστή φορά αντικείμενο ερώτησης από τον Γιάννη Ανδριανό με αποδέκτη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Παράλληλα ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, με άλλη ερώτησή του, ζητά να μάθει πότε θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.

Η πορεία υλοποίησης του έργου και στις δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς η ίδια που μας έχουν συνηθίσει επί δεκαετίες όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει. Το έργο βαίνει συνεχώς αναβαλλόμενο, και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί να αλλάξει κάτι επ’ αυτού…

Συγκεκριμένα για την Επίδαυρο τον Φεβρουάριο του 2015 έγινε η ανάδειξη του αναδόχου, δόθηκε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατατέθηκαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τον μειοδότη και δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν φαίνεται να έχουν λάβει τις απαιτούμενες προς τούτο έγγραφες εντολές.