ΡεπορτάζΑρχείο

Τουριστική ατραξιόν οι ατμομηχανές – φαντάσματα στους Μύλους (Βίντεο)

Συνεχίζει και σαπίζει το μουσειακό σιδηροδρομικό υλικό στους Μύλους, ανάμεσα στο οποίο περιλαμβάνονται ιταλικής κατασκευής ατμάμαξες τύπου Breda, Γαλλικής κατασκευής ντηζελομηχανές, καθώς και η φορτάμαξα που μετέφερε τα οστά του Κολοκοτρώνη, η οποία βρίσκεται εκεί ορθάνοιχτη και αφρόντιστη…

Την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι λαοί φροντίζουν να ανακαινίζουν και να αξιοποιούν τον μουσειακό σιδηρόδρομο, θέτοντάς τον σε κυκλοφορία για τουριστικά δρομολόγια, εμείς εδώ τον αφήνουμε και σαπίζει, όχι μόνο το τροχαίο υλικό αλλά και ολόκληρο το δίκτυο που κάποτε έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στην τοπική οικονομία, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Έστω κι’ έτσι υπάρχουν ξένοι τουρίστες που δεν παραλείπουν να επισκεφθούν τον πάλαι ποτέ κραταιό σιδηροδρομικό σταθμό των Μύλων και να θαυμάσουν τα μουσειακά τρένα που βρίσκονται παρατημένα στον σταθμό.

Για κάποιους ψαγμένους αυτό αποτελεί αξιοθέατο. Θα μπορούσε να αποτελέσει και πόλο έλξης επισκεπτών αν το παλιό μηχανοστάσιο είχε μετατραπεί σε ένα πρότυπο μουσείο των ΣΠΑΠ, και αν από την Αργολίδα ξεκινούσαν σε τακτική βάση τουριστικά δρομολόγια στο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου.