ΚοινωνίαΑρχείο

Το κόλπο για την ένωση των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου

Πραγματοποιήθηκε εχθές (29 Ιουνίου) η επίσκεψη που είχε υποσχεθεί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλος στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου. Μαζί του και ο υποδιοικητής κ. Κωστακιώτης.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο εκτελών χρέη Διοικητή Γ.Ν. Αργολίδας κ. Χρονόπουλος Κων/νος, η εκτελούσα χρέη Αναπληρωτή Διοικητή Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου κ. Παναγοπούλου Γεωργία, οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι Κ.Υ. Κρανιδίου και Λυγουριού κ. Μαχαίρας και κ. Μιχαήλ, καθώς και οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι ΠΕΔΥ Άργους και Ναυπλίου κ. Παναγάκης και κ. Πομώνης, με αντικείμενο της πρόσκλησης «Η αναδιοργάνωση λειτουργίας Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων δομών Ν. Αργολίδας, για την καλοκαιρινή περίοδο και μέχρι την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό».

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε παρουσίαση, εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, των προτάσεων – αλλαγών που αφορούν τον Χάρτη Υγείας του Νομού Αργολίδας.

Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα γίνουν παρεμβάσεις στην χωροταξιακή κατανομή των θέσεων του ιατρικού προσωπικού των ΠΕΔΥ και των Κ.Υ., για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Όσον αφορά την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας υπήρξε ενημέρωση ότι προχωράει η διαδικασία αναμόρφωσης – τροποποίησης του νέου Οργανισμού του Γ.Ν. Αργολίδας. Ο νέος Οργανισμός θα δώσει τη δυνατότητα στην 6η ΥΠΕ και περαιτέρω στο Υπουργείο Υγείας με παρεμβάσεις για ενοποίηση Κλινικών, Τμημάτων και Υπηρεσιών, με στόχο πάντα τη λειτουργία ενός Νοσοκομείου σε δύο Κτίρια.  

Περί τα μέσα Ιουλίου 2016 θα αποσταλεί από την 6η ΥΠΕ σχέδιο – πρόταση, προς διαβούλευση από τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Κατά την επίσκεψη έγινε μια ουσιαστική συζήτηση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε Δομή Υγείας χωριστά και διεφάνει ότι χρειάζεται βελτιώσεις ο Χάρτης Υγείας στο Νομό Αργολίδας.