ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Ναύπλιος εξόρμησε στην Κορινθία

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το νέο Δ.Σ. οργάνωσε εκδρομή για τα μέλη του Συλλόγου των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» στη περιοχή της ορεινής Κορινθίας (Στυμφαλία – περιοχή Φενεού).

Η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου ήταν παραπάνω από την αναμενόμενη – καθότι είχε χρόνια να πραγματοποιηθεί εκδρομή και ήταν επιθυμία και αίτημα πολλών μελών.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα υπέροχα τοπία της ορεινής Κορινθίας με τη λίμνη Δόξα σε υψόμετρο 900 μέτρων που θυμίζει ελβετικό τοπίο με το χαρακτηριστικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, την ιστορική ανδρική Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού που ιδρύθηκε το 17ο αιώνα, με θαυμαστές τοιχογραφίες, κρυφό σχολειό και εκπληκτικό τέμπλο, τα μέλη του Συλλόγου έτυχαν ζεστής  φιλοξενίας από τους ανθρώπους της Μονής και γεύτηκαν το υπέροχο γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί.

Κατόπιν από την όμορφη αυτή γωνιά τα μέλη γευμάτισαν σε θαυμάσια ταβέρνα με παραδοσιακούς μεζέδες στην υπέροχη Καστανιά Κορινθίας μέσα σε έλατα και πλατάνια.
 

Στην κάθοδο προς τη Στυμφαλία, μετά τον γύρο της λίμνης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο υπέροχο Μουσείο Φυσικού Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με υπέροχα εκθέματα. Στο γυρισμό υπήρξε κατεύθυνση προς Κιάτο για τον απογευματινό καφέ δίπλα στη θάλασσα.

Τραγούδια, γέλια και ανέκδοτα συμπλήρωναν την όμορφη ατμόσφαιρα που επικρατούσε σε όλο το ταξίδι μεταξύ των Ναυπλιωτών.

Κατενθουσιασμένοι όλοι στο γυρισμό απαίτησαν από το Δ.Σ. να επαναλάβει εντός του Οκτωβρίου και νέα εκδρομή. Ο Πρόεδρος Κ. Κολόκας και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου αφού ευχαρίστησαν όλους για την όμορφη ημέρα, δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν την επιθυμία των μελών του Συλλόγου με νέα εξόρμηση τον Οκτώβριο.