ΠολιτισμόςΑρχείο

Τρανός χορός έγινε στο Κουτσοπόδι

Οι μικροί και οι μέγαλοι πιάστηκαν και ο τρανός χορός έγινε, την Πέμπτη 23 Ιουνίου στον Προφήτη Ηλία Κουτσοποδίου, παρουσία πλήθους κόσμου, όπου πραγματοποιήθηκε η 10η μουσικοχορευτική παράσταση του Περιφερειακού τμήματος Κουτσοποδίου του Λυκείου των Ελληνίδων παραρτήματος Άργους σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κουτσοποδίου ”η Αγία Κυριακή”, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Γιάννη Παυλόπουλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, ο αντιδήμαρχος κ. Κρίγγος Δημήτρης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κουτσοποδίου κ. Στάμος Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  ”η Αγία Κυριακή” κ. Μπομπέτσης Χρήστος, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κα Δήμα – Πετροπούλου Ελισάβετ, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δούρος Παναγιώτης, κ. Δελής Νίκος, κ. Σαρρής Γιώργος, κ. Τζαβέλας Βαγγέλης και η πολιτευτής κα Κρίγγου Σόνια.

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κα Δημοπούλου Έφη τίμησε την σύζυγο του αείμνηστου Προέδρου Κώστα Μπιτζή και εκπρόσωπος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ”η Αγία Κυριακή” τίμησε την πρώην Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων κα Κική Σχοινοχωρίτη, ως πρωτεργάτες στην δημιουργία του τμήματος στο Κουτσοπόδι.

Η ορχήστρα με τους υπέροχους μουσικούς της, γέμισε ήχους την πλατεία και οι χορευτές με τις υπέροχες φορεσιές τους χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της παράστασης, το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων δια της Προέδρου τίμησε τον παλιό χορευτή του και σημερινό χοροδιδάσκαλο του Περιφερειακού τμήματος Κουτσοποδίου Δημήτρη Αργυρόπουλο για τη δεκαετή του προσφορά στο σύλλογο με αναμνηστικό δίπλωμα και πλακέτα με το έμβλημα του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν και δημόσια όλους τους υποστηρικτές / χορηγούς, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της πολύ όμορφης παράστασης, και ένα-ένα ξεχωριστά τους μουσικούς της ορχήστρας, και συγκεκριμένα τους:

Γιάννης Παυλόπουλος: Βιολί – Τραγούδι

Θοδωρής Τασούλας: Κλαρίνο – Καβάλι

Κώστας Παπαπροκοπίου: Λαούτο

Γιάννης Γευγελής: Κρουστά

Λάμπης Μουρούζης: Λύρα Πόντου

Δημήτρης Μπάκος: Γκάιντα – Τσαμπούνα

Θάνος Σαμπάνης: Ακορντεόν – Τρομπέτα.