ΚοινωνίαΑρχείο

Τσιγγάνοι «καμικάζι» σμπαράλιασαν τη μάντρα της Αγίας Ειρήνης στη Ν.Κίο

Οδηγούν σαν καμικάζι μέσα σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς διπλώματα και χωρίς να λογαριάζουν κανέναν. Μετά την αποκάλυψη του Έντυπου Αναγνώστη για την κομπίνα με τα πλαστά διπλώματα που κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις με γκαζάκια που έκαψαν μέρος της διεύθυνσης συγκοινωνιών Αργολίδας, έρχεται το τροχαίο που αναπόφευκτα συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (30/6) στη Νέα Κίο έξω από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, ή μάλλον μέσα στην εκκλησία για να ακριβολογούμε…

Και λέμε αναπόφευκτα γιατί ο τρόπος με τον οποίο οδηγούν οι νεαροί, και πολλές φορές ανήλικοι, τσιγγάνοι μέσα στον οικισμό, είναι εκτός από προκλητικός και επικίνδυνος. Αυτή τη φορά την πλήρωσε ο περίβολος του ναού και η σιδερένια μάντρα που τον προστάτευε. Την επόμενη ίσως να την πληρώσει κάποιος αθώος περαστικός ή και οι ίδιοι οι οδηγοί που μπορεί να χαθούν άσκοπα στο άνθος της ηλικίας τους. 

Επειδή η τροχαία δεν είναι δυνατόν να περιπολεί 24 ώρες το 24ωρο, αυτό που μένει είναι η τήρηση της νομιμότητας και η διαπαιδαγώγηση, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Το ΙΧ που οδηγούσε νεαρός τσιγγάνος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς έξω από την εκκλησία με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει επάνω στη μάντρα. Σύντομα στο σημείο έσπευσαν αρκετοί ομόφυλοί τους για να βοηθήσουν τους νεαρούς και να απομακρύνουν το κατεστραμένο αυτοκίνητο.

Δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για τις πρώτες βοήθειες, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι του χωριού έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο οδηγούν οι τσιγγάνοι μέσα στον οικισμό.