ΠολιτικήΑρχείο

Τα αγριογούρουνα του Κιβερίου έφθασαν μέχρι τη …βουλή!

Μεγάλος αριθμός αγριογούρουνων έχει εμφανιστεί στην περιοχή του Κιβερίου, συχνά μάλιστα σε κοπάδια, τα οποία προκαλούν εκτεταμένες ζημιές στο γεωργικό κεφάλαιο και την παραγωγή καθώς μεταξύ άλλων ξεριζώνουν τις ρίζες δέντρων όπως βερικοκιές, ελιές, πορτοκαλιές και μανταρινιές, καταστρέφουν τα κηπευτικά και τα δενδρύλλια που φυτεύονται, ενώ συνιστούν κίνδυνο και για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν 81 από αυτούς σε επιστολή τους.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται πως τα αγριογούρουνα παρουσιάζουν σε πολλές περιπτώσεις επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων οι παραγωγοί λόγω του κινδύνου να μην μπορούν να πάνε, ιδιαιτέρως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, να ποτίσουν και να καλλιεργήσουν τα κτήματα τους.

Λύση στο πρόβλημα καλείται να δώσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου – ναι καλά ακούσατε!!!

Η εποχή που οι ψηφοφόροι απευθύνονταν στον τοπικό βουλευτή για μικροπράγματα, φαίνεται πως δεν έχει παρέλθει. Έτσι λοιπόν το «σοβαρότατο» αυτό θέμα υψίστης εθνικής σημασίας φέρνει ο Γιάννης Ανδριανός στη βουλή, ρωτώντας τον αρμόδιο (;) υπουργό «με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, πώς θα αντιμετωπιστούν οι ζημιές και πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από αγριογούρουνα στο Κιβέρι Αργολίδας».