ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θα φέρει πιο κοντά Έλληνες και Γερμανούς το Ναύπλιο;

«Η επιτυχία της 6ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο θα αποτελέσει το νέο ξεκίνημα προκειμένου να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της στη διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης και κοινής φωνής των αυτοδιοικητικών θεσμών Ελλάδας και Γερμανίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας στο Ναύπλιο για την προετοιμασία της 6ης Διάσκεψης, την Τετάρτη 13 Ιουλίου.
 

«Στοχεύουμε στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού των αυτοδιοικητικών θεσμών και πιστεύουμε σε μεγαλύτερη πολιτική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από αυτούς, καθώς συνιστούν σταθερούς θεσμούς με εγγύτητα στον πολίτη και νηφαλιότητα σε ότι αφορά τις διεθνείς εξελίξεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας την εμβληματική σημασία της πόλης του Ναυπλίου ως τόπο συνάντησης της «Ανατολίτικης Ελλάδας και της δυτικότροπης Ευρώπης ήδη από το 12ο αιώνα».
 

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι η 6η Διάσκεψη στο Ναύπλιο το Νοέμβριο του 2016 θα αποτελέσει ορόσημο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση καθώς, αφενός, εδραιώνεται η αντίληψη της ισότιμης συνεργασίας των αυτοδιοικητικών θεσμών των δύο χωρών προς όφελος των πολιτών, αφετέρου, θα αποτελέσει βήμα ανάπτυξης πολιτικού διαλόγου για το μέλλον της αυτοδιοίκησης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, στην οποία εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και το Δήμαρχο Ναυπλιέων η πρόσκληση για την 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο 3-6 Νοεμβρίου.