Μήνυμα ότι «ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της χώρας, ο οποίος έχει δεχθεί τεράστιες επενδύσεις και θα πρέπει να αρχίσει να αποδίδει στην οικονομία της χώρας και τους πολίτες» απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης των «δίδυμων Κούρων της Τενέας» στο Αρχαιολογικό Μουσείου Κορίνθου την Τετάρτη 13 Ιουλίου.
«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο για την Κορινθία» δήλωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «ο μόνος χρηματοδότης της Κορινθίας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους της στο σύνολό τους. Η προσπάθειά μας εξάλλου εστιάζεται στην ένταξη του πολιτισμού στην αντιμετώπιση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της χώρας μας. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επενδύσει πολλά στον πολιτισμό της Κορινθίας, τόσο στον κλασσικό και θρησκευτικό, όσο και στο σύγχρονο».
Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει στο πρόγραμμά της έργα πολιτισμού στην Κορινθία ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ολοκληρώνονται. Από ίδιους πόρους της Περιφέρειας έχει ενισχυθεί η λειτουργία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας με ποσό πάνω από 600.000 ευρώ, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι για την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας αναμένονται νέες εκπλήξεις, με κύρια την εφαρμογή ενός σχεδίου για τη μόχλευση των ιστορικών περιόδων της Κορινθίας.
«Η αγάπη μου για την Κόρινθο έχει εκφραστεί εδώ και πολλά χρόνια. Το 2004, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Πολιτισμού, ήταν η αφετηρία των παρεμβάσεων στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και στον αρχαιολογικό χώρο. Η σημερινή αφήγηση της έκθεσης των Κούρων φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή της δικής μου συμμετοχής, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την αίσια έκβαση μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς, αλλά και τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μουσειακή αναπαράσταση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Αρχαίας Κορίνθου.
Ειδική μνεία αξίζει στον Αστυνόμο Γρηγόρη, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος μαζί με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, «αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Πολιτισμού, διεθνοποίησε το μοντέλο αντιμετώπισης της αρχαιοκαπηλίας με τη διασύνδεση με τους διεθνείς κατασταλτικούς φορείς. Αυτό είχε ως συνέπεια να έχουμε επιστροφές αρχαιοκαπηλίας, αλλά και συνεννόηση για το θέμα αυτό με μεγάλα μουσεία για την επιστροφή σημαντικών μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».