ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κουβαρντού η Περιφέρεια στις αναστηλώσεις

Σημείο αναφοράς με ιδιαίτερη ιστορική και πνευματική αξία για το πολιτισμικό απόθεμα της Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους Μεσσηνίας, κατά την τελετή εγκαινίων της αναστήλωσής του την Πέμπτη 14 Ιουλίου ανακοινώνοντας ότι «πέραν των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμά μας, με τα οποία χρηματοδοτήσαμε την αναστήλωση του ναού, έχουμε σχεδιάσει να εντάξουμε την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο μνημείο με επιπλέον παρεμβάσεις ύψους 245.000 ευρώ στο πρόγραμμά μας».
 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τόσο το ενδιαφέρον των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1998 που ενδιαφέρθηκαν ενεργά για το έργο αυτό, όσο και τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ για «την άριστη κατάρτισή τους, το φανατισμό και την αποτελεσματικότητά τους» όπως δήλωσε.

«Το 2004 από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού είχα την ευτυχία στις 2 Νοεμβρίου να υπογράψω την έγκριση της ολοκληρωμένης μελέτης προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η ένταξη προς αποκατάσταση του συγκεκριμένου μνημείου» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε την «άοκνη προσφορά ενός εργάτη του πολιτισμού, της κας Λίνας Μενδώνη, με την οποία συνεργαστήκαμε εξαιρετικά ώστε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσουμε μέσα στο χρόνο αυτό το σπουδαίο και εξαιρετικά δύσκολο έργο».
 

Αφού υπογράμμισε το ενεργό ενδιαφέρον του τέως Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το έργο αυτό, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ «απρόσκοπτα θα δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσει αυτό το μεγάλο μνημείο της Ορθοδοξίας την αδιάκοπη λατρευτική του υπόσταση και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα μνημεία να ανήκουν στους πολίτες στην ιστορία και το λαό μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα».