ΠολιτικήΑρχείο

Παρεμβάσεις Γκιόλα για την Επίδαυρο

Με τον Δήμο Επιδαύρου αποφάσισε να ασχοληθεί ο κυβερνητικός βουλευτής της Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, και συγκεκριμένα με το θέμα που έχει προκύψει με το ελλιπέστατο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, του οποίου του παίρνουνε και ότι μηχανήματα του έχουν απομείνει για να τα πάνε …στην Τρίπολη! Παράλληλα ζητά για ακόμα μια φορά τη μετατροπή της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ ενηλίκων, προκειμένου να αποφευχθεί το επικείμενο λουκέτο…

Συγκεκριμένα με έγγραφο του προς τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανακληθεί η απόφαση παραχώρησης βιοχημικού αναλυτή του Κ.Υ. Λυγουριού στο ΠΕΔΥ Τρίπολης.  

Ο κ. Γκιόλας αναφέρει ότι το εν λόγω Κέντρο Υγείας προσφέρει υπηρεσίες σε  μεγάλο αριθμό κατοίκων της Αργολίδας και της Τροιζηνίας κι όχι μόνο δεν πρέπει να αφαιρείται απαραίτητος εξοπλισμός, αντιθέτως, επιβάλλεται περαιτέρω ενίσχυση, σε μέσα, του Κ.Υ. που θα αξιοποιήσει το άριστο προσωπικό που διαθέτει.

Με άλλη επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας Νίκος Φίλη, ο Γιάννης Γκιόλας επαναλαμβάνει τo χιλιοειπωμένο αίτημα μετατροπής της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ ενηλίκων.

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην επιστολή: «Πιστεύω ότι η μετατροπή της καταργούμενης ΣΕΚ σε ΔΙΕΚ ενηλίκων αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που τυγχάνουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή ένα περιορισμένο σύνολο συμπολιτών μας περιορισμένης εκπαίδευσης, αλλά συνειδητής και προσηλωμένης κατεύθυνσης σε απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων σε τέχνες-τεχνικές και επαγγέλματα που προείπα ότι έχουν δυναμική και βοηθούν την παραγωγή σε πρωτότυπους ειδικούς και σαφώς παραγωγικούς τομείς, σχετιζόμενη κύρια με την πρωτογενή παραγωγή και κυρίως την αγροδιατροφική (Μελισσοκομία- Τυροκομία κ.ά)».

Να σημειωθεί πως στην τωρινή ΣΕΚ λειτουργούν οι ενδιαφέρουσες ειδικότητες της Μελισσοκομίας, της Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας, της Λιθοξοϊας-Λιθοχαρακτικής και της Κοπτικής Ραπτικής, ενώ προτείνεται να εισαχθεί και νέα ειδικότητα πάνω στον Αγροτουρισμό.