ΠολιτικήΑρχείο

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει ο βιασμός του 12χρονου

Μία ενδιαφέρουσα ερώτηση έστειλε αυτή τη φορά ο Ανδριανός και αφορά το νόμο Παρασκευόπουλου που επέτρεψε να αφεθεί ελεύθερος ο πα-τέρας βιαστής του 12χρονου, λόγω του υψηλού ποσοστού αναπηρίας με το οποίο έχει διαγνωστεί.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή αυτό το γεγονός ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο να αλλάξουν άμεσα οι διατάξεις του εν λόγω νόμου περί μη προφυλάκισης. Μία ερώτηση που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα απαντηθεί, καθώς όντως ο νόμος σε αυτή την περίπτωση μπάζει νερά…

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Με αφορμή την απελευθέρωση, λόγω αναπηρίας, με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου τέκνου του βάσει των διατάξεων του νόμου “Παρασκευόπουλου” 4322/2015 (“Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης γ’ τύπου και άλλες διατάξεις”, καθίσταται επιτακτική η ανάληψη νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για την άμεση αλλαγή των διατάξεων αυτών, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις όπως η ανωτέρω όπου τίθενται σε κίνδυνο η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ψυχική υγεία ανηλίκων και μετά τα όσα σοκαριστικά είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Αν προτίθεται να ανάβει άμεσα νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή των διατάξεων του νόμου 4322/2015 ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα απελευθέρωσης με περιοριστικούς όρους σε περιπτώσεις όπως η ως άνω αναφερόμενη».