ΚοινωνίαΑρχείο

Δουλειές με φούντες στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και Μεσσηνίας, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αντίστοιχα, ακόμη δύο φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από 534 φυτά κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (28.7.2016) το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 255 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 εκατοστά έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
 

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5.036 γραμμαρίων και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (28.7.2016) το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 279 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 εκατοστά έως 1 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
 

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.
 

Υπενθυμίζεται ότι, από προχθές (26.7.2016), έχουν εντοπιστεί ακόμη τέσσερις οργανωμένες φυτείες κάνναβης, σε αγροτοδασικές περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας και πιο συγκεκριμένα:

  • Την 26.7.2016, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 414 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.
  • Την 26.7.2016, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 169 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, καλλιεργητές της φυτείας
  • Την 26.7.2016, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 82 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
  • Την 27.7.2016 εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 1.102 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. 

 

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και οι δράσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.