ΕκδηλώσειςΑρχείο

Βούλιαξαν τα υδροπλάνα για την Αργολίδα

Όνειρο ήταν και πάει η δημιουργία υδατοδρομίων σε Ναύπλιο, Πορτοχέλι, και άλλες περιοχές της Αργολίδας. Αν και αρχικά είχε παρουσιαστεί ενδιαφέρον αυτό αποδείχθηκε πως ήταν μόνο φιλολογικό, και τίποτα παραπάνω.

Η κυβέρνηση μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση αποφάσισε τελικά τη δημιουργία ενός γενικευμένου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα, μία απόφαση που ελήφθη στο προχθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) που έγινε υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και συγκεκριμένο σχέδιο νόμου με το οποίο θα δρομολογηθεί η λειτουργία αυτού του δικτύου. 

Ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, ενώ στο τελικό στάδιο αδειοδότησης βρίσκεται και το υδατοδρόμιο στο Λιμένα των Παξών.

Στο στάδιο της εξέτασης βρίσκονται άλλες 19 αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων και ειδικότερα στις εξής περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και νησιά:

– Αγία Μαρίνα Γραμματικού,
– Ρέθυμνο,
– Αλόννησος,
– Σκόπελος,
– Σκύρος,
– Πάτμος,
– Βόλος,
– Τήνο,
– Λαύριο,
– Πάτρα,
– Ζάκυνθος,
– Αμφιλοχία,
– Σούδα,
– Θεσσαλονίκη,
– Καλαμάτα,
– Σητεία,
– Σίφνος,
– Ηράκλειο Κρήτης
– Χίος

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, εντός των επομένων δύο ετών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο θα καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας.

Ακόμη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση εικοσιέξι υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.