ΆρθροΑρχείο

Είναι η οικονομία, …. Βλάκες!

Η φράση δεν είναι δική μου. Την είχε πει ένας από τους επιτελείς του Προέδρου Κένεντυ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 1962. Το φαβορί ήταν ο Νίξον, αντιπρόεδρος μέχρι τότε του Αϊζενχάουερ…. Η πραγματική οικονομία όμως έστειλε το φαβορί στον ..κουβά.

Η φράση αυτή πρέπει να επαναληφθεί από όλους μας πρώτα προς την – κατά σύμβαση-Κυβέρνηση και μετά στην υποτιθέμενη Αντιπολίτευση.

Η πραγματική οικονομία αποτυπώνεται από τα μαγαζιά που κλείνουν κι όχι από τις δηλώσεις του Κατρούγκαλου.

Η πραγματική οικονομία αποτυπώνεται από τους νέους που μεταναστεύουν και όχι από τα αντριλίκια του Πολάκη.

Η πραγματική οικονομία αποτυπώνεται από τη γριά των 90 χρονών που τις μείωσαν το διαθέσιμο εισόδημα κατά 30% -με την κατάργηση του ΕΚΑΣ- και όχι από τις Ελληνικούρες του Κυρίτση. (Αλήθεια από πού περιμένουν να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημα;)

Η πραγματική οικονομία είναι τα πελώρια χρέη των πολιτών προς την Εφορία, προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προς τη ΔΕΗ κλπ.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου συνεχίζει επάξια την πολιτική που είχαν χαράξει οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Θυμηθείτε το καλοκαίρι του 13: Η τότε Κυβέρνηση με υπουργό Οικονομίας τον Στουρνάρα μας είχε φορτώσει τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας αναδρομικά τριών ετών και ένα τρέχον χαράτσι. Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Βενιζέλος από 13,5% βρέθηκε στο 4,5% και ο κ. Κουβέλης εξατμίστηκε πολιτικά.

Ο κόσμος καταλαβαίνει την πολιτική στην τσέπη του. Η τσέπη είναι πιο δυνατή από κάθε προπαγάνδα.

Τώρα, είμαστε σε παρόμοια κατάσταση. Ενώ μειώνονται τα εισοδήματα οι φόροι αυξάνονται. Η Κυβέρνηση αφού μας λέει πως μας λυπάται , μετά υπόσχεται κάποιες διορθώσεις. (Πρώτα έκοψε το ΕΚΑΣ, αλλά μετά δύο μήνες λέει ότι θα δώσει κάποιες ελαφρύνσεις).Η Αντιπολίτευση σχεδόν μονότονα λέει ότι η Κυβέρνηση τα έχει κάνει σκ@@@. Αυτό το ξέρουμε, δεν χρειάζεται να μας το πει κανείς.

Η Αντιπολίτευση έχει αναγάγει σε πρωταρχικά προβλήματα την τύχη του ΜEGA (προσωπικά δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου αν χάσουν την δουλειά τους η Τρίμη και ο Πρετεντέρης), την τύχη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ (προσωπικά θεωρώ ότι ο άνθρωπος είναι εντελώς αθώος, τουλάχιστον γι αυτά που τον κατηγορούν). Και πάνω από όλα η Αντιπολίτευση μένει πιστή στο δόγμα «Μένουμε Ευρώπη»….

Η κοινωνία περιμένει λύσεις ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, στην πραγματική Οικονομία… Όταν δεν βλέπει λύσεις θα στραφεί στα άκρα… και ο νοών νοείτω. Οι καιροί ου μενετοί (το επαναλάμβανε αρκετές φορές ο μακαρίτης ο Αλευράς, αλλά εδώ είναι επίκαιρο).

Ο πολιτικός κόσμος πήγε τις διακοπές του… Ο κοσμάκης μετράει ευρουλάκι ευρουλάκι για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του…. Αυτό μου θύμισε ένα παλιό καλό τραγούδι του Λουκιανού ΚηλαΪδόνη (ναι, χασάπικο του Κηλαϊδόνη) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου με πρώτη εκτέλεση από το Μανώλη Μητσιά: «Ο δραγουμάνος του Βεζύρη». Στη θέση του Βεζύρη ο κ. Σόιμπλε, στη θέση του δραγουμάνου …. οι δικοί μας.