ΠολιτικήΑρχείο

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η εκχέρσωση στην Κορακιά

Το θέμα της παράνομης εκχέρσωσης δασικής καμένης έκτασης στην Κορακιά, που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου στην περιοχή του Κρανιδίου, θέτει με ερώτησή του στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Οι καταγγελίες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου χρήζουν άμεσης διερεύνησης, σύμφωνα με τον βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ.
 
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης:
Σύμφωνα με καταγγελίες, μεταξύ άλλων, του Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, καθώς και ιερέα της περιοχής, την Κυριακή 7 Αυγούστου στην περιοχή Κορακιά Ερμιονίδας, η οποία κάηκε από την μεγάλη πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου, έγινε εκχέρσωση δασικής έκτασης, μπαζώνοντας και ισοπεδώνοντας την καμένη βλάστηση.

Την επόμενη ημέρα σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου επισκέφτηκε την περιοχή ο Διευθυντής Δασών Αργολίδας διαπιστώνοντας την παράνομη εκχέρσωση και επέμβαση στην καμένη δασική έκταση.

Κατόπιν αυτού καθίσταται επιτακτικός ο έλεγχος των ως άνω καταγγελιών ανάγκη που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για την παράνομη εκχέρσωση και να μην επεκταθούν οι παράνομες επεμβάσεις στην καμένη δασική έκταση της Κορακιάς Αργολίδας.

Ως εκ τούτου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα ελεγχθούν οι ως άνω καταγγελίες ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για την παράνομη εκχέρσωση και να μην επεκταθούν οι παράνομες επεμβάσεις στην καμένη δασική έκταση της Κορακιάς Αργολίδας”.